Otogar bilmecesi sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Otogar bilmecesi sürüyor!


 

Mersin’in iki yıl önce kiralar yüksek olduğu için Büyükşehir Belediyesi ile esnaf arasında, sonrasında ise hem belediye, hem otogar işletmesini alan Şimşek Grup ve hem de esnaf arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle bir türlü tam olarak kullanıma açılmayan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT)

Hediye Eroğlu

Son olarak dün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, otogarla ilgili son dönemde siyasilerin ve bir çok kişinin devreye girdiğini açıkladı.
“O işi istismar ettiler. Bütün mesele bizim yasalara sahip çıkmamız” diyen Kocamaz, “Orayı Mersin’e yakışır bir şekilde adam gibi yönetecek insanlara ihtiyacımız var” dedi.
İşletici şirket aleyhine açtıkları sözleşme feshi davasının Kasım ayına ertelendiğini de anımsatan Kocamaz, “Bu erteleme her ne hikmet ise anlayabilmiş değiliz çünkü fesih tek taraflı bir hadiseydi” diyerek, mahkemenin tutumunu eleştirdi. 

T1 BELGESİNİN SÜRESİ BUGÜN DOLUYOR
Öte yandan otogar işleticisi şirket Şimşek Grup’un, otogarın tamamı ile ilgili aldığı T1 belgesinin süresinin de bugün dolduğunu anımsatan Kocamaz, “Ancak bu arada ruhsatın iptali ile ilgili bizim Mersin ve Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığımız dav ada sonuçlandı. Mahkeme bizi haklı bularak, ruhsatın iptalinin doğru olduğuna karar verdi.
Böylece firmanın yeni bir T1 belgesi alma şansı kalmadı. Ulaşım Bölge Müdürlüğü ile görüşme halindeyiz, T1 belgesinin iptali ile yüklenici firma otogarda sadece 81 iş yerinden sorumlu olacak. Bu karar ile işgalciliği ile ilgili elde ettiği gelirlerin de Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerekecek” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA