Emniyet’ten saldırı uyarısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emniyet’ten saldırı uyarısı!


 

İstanbul’da 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan Vezneciler saldırısı ile ilgili 81 ilin emniyet müdürlüklerine muhtemel saldırı uyarısı yapıldığı ortaya çıktı. Bu uyarılar doğrultusunda Mersin’de de güvenlik güçleri kontrolleri sıklaştırdı.

Haber Merkezi

Ankara’daki Barış Mitingi’nin kana bulanması ve Taksim’deki canlı bomba saldırısında olduğu gibi Vezneciler patlaması ile ilgili günler öncesinden uyarı yapıldığı ortaya çıktı. 
Cumhuriyet Gzetesi’nin haberine göre iki ayrı uyarıda terörist hücrelerin polise yönelik saldırı planladığı, saldırılar için susturucu silahların temin edilmeye çalışıldığı, devriye gezilen yerlerde ve araç kontrolü yapılan yerlerde olunacağı iletildi. Gerekli görülecek yerlerde ilave ek güvenlik tedbirlerinin alınması, tüm görevli personelin uyarılması ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi hususunda uyarıda bulunuldu.
Ayrıca yine 81 ile gönderilen 13 Mayıs 2016 tarihli gizli ibareli bir belgede ise başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 4 bölgede canlı bomba eylemi planı yapıldığı belirtilerek, PKK/KCK’nin Mayıs 2016 itibariyle Türkiye’nin her bölgesinde, intihar saldırısı, sabotaj, suikast, bombalama, tuzaklama, mayınlama, adam kaçırma gibi toplumsal infial oluşturmaya dönük planlamaları olduğu bilgisine yer verildi. İstanbul ve Ankara olmak üzere 4 bölgede canlı bomba eylem planlaması bulunduğu ancak planların başarısızlıkla sonuçlandığının bildirildiği notta, Mayıs 2016 ile yeni saldırı planlarının hazırlandığı kaydedildi. PKK’nın keskin nişancılarının İstanbul ve Ankara başta olmak üzere batı illerinin bürokratlarına suikast düzenlenebileceğine dikkat çekilerek, ‘Ölümsüzler Taburu Birimi’ olarak adlandırılan grubun ‘Konya, Ankara, İzmir’ gibi şehirlerde eylem yapamadığı gerekçesiyle eleştirildiği aktarıldı.
Önümüzdeki günlerde metropollerde yapılması planlanan eylemlerin TAK tarafından üstlenilmesinin karar verildiği iddiasına yer verilen notta, IŞİD’in önümüzdeki dönemde canlı bomba ve bombalı araç gibi sansasyonel eylemlerle Kapadokya gibi turizm bölgeleri, şehir meydanları, tarihi mekanlar, Kürt, aşırı sol, Alevi, Caferi kesim ile, Suriyeli muhalifler, ABD ve İsrail misyonları, İncirlik Üssü, Hristiyan ve Musevi ibadethaneleri gibi yerler ile kitlesel etkinliklere yönelik eylem riskinin arttığı aktarıldı. 

ESNAFA UYARI!
Bu uyarılar doğrultusunda Mersin’de de güvenlik tedbirleri arttırıldı, kontroller sıklaştırıldı. Özellikle güvenlik birimlerinin faaliyet gösterdiği bölgelerde çevre esnaflarına, “Tanımadığınız araçların park etmesine izin vermeyin. Şüpheli bir araç veya durum anında güvenlik güçlerine bildirin” uyarısı yapıldı.  
Bu kapsamda İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mersin Jandarma Alay Komutanlığı, kapı önündeki güvenlik tedbirlerini arttırarak, makineli tüfek ile koruma başlattığı görüldü. 
Ayrıca kent giriş ve çıkışlarındaki kontrollerde üst seviyede yapılmaya başlandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA