Keşfe şaibe karıştı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Keşfe şaibe karıştı!


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ÇED davasına itiraza ilişkin davaya bakan hakimler ve bilirkişi keşfine katılacak olan bilim insanları, santral inşaatını yapan şirketin otelinde konaklayacak!

Haber Merkezi

 

Mersin Akkuyu'da yapılmak istenen Nükleer Güç Santrali (NGS) ilgili açılan davaların bilirkişi keşfi 11 Temmuz'da yapılacak. Danıştay 14. Dairesi’nin, bilirkişi heyetine seçilen üyelerle ilgili davacılara gönderdiği listenin altında, heyetin Yanışlı Beldesi Gülnar/Mersinli adresindeki Ulu Resort Otel'den hareket edeceği bilgisi yer aldı.

Otel, keşfe, daha yapılmadan şaibe bulaşmasına neden oldu. Yanaşlı Beldesindeki 5 yıldızlı otelin sahibi olan şirketin internet sayfasından elde edilebilen bilgiye göre Ulu Grup adı altında çok sayıda enerji santrali, otel, turistik tesis, konut gibi inşaat ve otelcilik işleri bulunan şirket aynı zamanda Akkuyu NGS'yi de yapan şirket!

Hatta şirketin internet sayfasındaki “Yurtiçi gerçekleşen projelerimiz” sekmesinde, Akkuyu  NGS ile ilgili açılan davanın bilirkişi heyetinin ve hakimlerinin kalacağı otel ile Akkuyu NGS şirketi inşaatı alt alta bulunuyor.

Davacıların avukatlarından Mehmet Horuş o tarihler arasında 580 TL'lik konaklama ücreti talep edilen otelin hem NGS ile olan ilişkisi, hem de fiyatı nedeniyle iptalini isteyeceğini açıkladı.

 

YANDAŞ BİLİM İNSANLARI TESPİT YAPACAK!

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, gazetemize yaptığı açıklama ile bilim insanlarından oluşan tespit komisyonunun yandaşlardan oluştuğunu öne sürmüştü.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA