Gazetecilerin can güvenlikleri tehdit altında! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gazetecilerin can güvenlikleri tehdit altında!


 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Diyarbakır’da yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım’a bir mektupla çağrıda bulundu. Mektupta, Güneydoğu’da görev yapan gazetecilerin can güvenliklerinin tehdit altında olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği 3 polisin şehit olduğu, 3 sivilin de hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı takip eden gazetecilerin saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Diyarbakır'a gelen TGF Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım'a bir mektup göndererek, Güneydoğu'da görev yapan gazetecilerin can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu bildirdi.

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerin bombalı araçla yaptığı saldırıyı takip etmek üzere ilçeye giden gazeteciler BBC Türkçe servisi muhabiri Hatice Kamer, AFP muhabiri Mahmut Bozarslan ile serbest gazeteci Sertaç Kayar, bir grubun saldırısına uğradı. Saldırgan grup ilçede bulunan diğer gazetecileri de tehdit etmesi üzerine gazeteciler görevlerini tamamlayamadan ilçeden ayrılmak zorunda kaldı. Taş ve yumruklu saldırıya uğrayan gazeteciler Midyat Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken hastaneye giden Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de aynı grubun saldırısına uğrayarak yaralandı.

 

GAZETECİLER HALK İÇİN ÇALIŞIYOR

Saldırılar üzerine TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, beraberinde bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Diyarbakır'a gelerek, yaralı gazetecilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Karaca, saldırıları kınadı. Midyat'ta şehit olan polis memurları ile hayatlarını kaybeden sivillerin ailelerine başsağlığı dileyen ve terör saldırısına kınayan Karaca, bölgedeki gazetecilerin de zor şartlar altında görev yaptığını kaydetti. Karaca, şöyle dedi: "Burada görev yapan arkadaşlarımız zaman zaman evsiz kalarak, çocuklarını nereye göndereceklerini bilmeyerek görev yapıyorlar. Ben öncelikle burada görev yapan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Midyat'da istenmeyen olaylarda 3 arkadaşımız ve hastaneye onları ziyarete giden Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek'te güvenlik güçlerinin saldırısına maruz kaldı.

 

SALDIRILARI AKP’LİLER TEŞVİK ETTİ!

Arkadaşlarımız AK Parti İlçe Başkanı'nın yanında bulunan kişilerin de teşvikiyle darp edilmiş. Bununla bitmeyip farklı haber kanallarında görev yapan arkadaşlarımızın araçları yakılmış ve arkadaşlarımız tehdit edilmiştir. Güneydoğu'da maalesef arkadaşlarımız dağa kaçırılıp bir süre sonra bırakılmaktadır. Biz devletimizden, hükümetimizden Güneydoğu'da arkadaşlarımızın güvenliğini istiyoruz. TGF ve Türkiye'de bulunan tüm gazeteciler ülkenin birliğine, bütünlüğüne her zaman destek olmaya hazırdır. Bölgede görev yapan gazetecilerin kameraları, fotoğraf makineleri ve kalemleri sanki bir silahmış gibi, bombaymış gibi meslektaşlarımıza darbe vurulmakta ve zulm edilmektedir."

Güneydoğu'nun kalbi Diyarbakır'dan seslendiklerini dile getiren Karaca, "Sayın Başbakan'a sesleniyorum; Diyarbakır'daki gazetecilerin bu sıkıntılarının sona erdirilmesi ve güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz. Yönetim kurulu olarak Başbakanı iletilmek üzere bir mektup hazırladık. Biz hiçbir tarafın yanında değiliz. Hiçbir kesimin borazanı olmadık. Bizim amacımız sadece Güneydoğu'daki arkadaşlarımızın huzur içinde görev yapmasını bekliyoruz. TGF olarak bu arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum" dedi.

 

BAŞBAKANA MEKTUP

Karaca'nın konuşmasının ardından TGF Genel Sekreteri İbrahim Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'a gönderilen mektubu okudu. Mektupta şöyle denildi: "Sayın Başbakanım, TGF Yönetim Kurulu olarak öncelikle ülkemizin karşı karşıya bulunduğu hain terör saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yüreği yaralı tüm halkımıza da başsağlığı diliyoruz. Ülkemizde gazetecilik görevini yerine getirmekten başka hiç bir amacı olmayan meslektaşlarımızın can ve mal güvenlikleri ne yazık ki, ciddi tehdit altındadır. Özellikle Güneydoğu'da görev yapan gazeteciler her an ölümle burun buruna olmanın çok ciddi tehlikesini yaşıyor. Meslektaşlarımız sanki terörün sebeplerinden biriymiş gibi itilip, kakılıp, dövülüp darp ediliyorlar. Sayın Başkanım, sıcak bölgede görev yapan güvenlik güçlerimizin içerisinde bulunduğu psikolojik durumu elbette anlıyoruz. Ancak hiç kuşku yok ki, benzer psikolojiyi meslektaşlarımızda fazlasıyla yaşıyor. Güvenlik güçlerimizin basın mensuplarının görev haklarının, güvenlik içinde korunup kollanması yönünde talimatlandırılması içinde bulunduğumuz sancılı günlerde en önemli arzumuz ve beklentimizdir."

Genel Başkan Yılmaz Karaca, Genel Başkanvekili Mehmet Ali Dim, Genel Sekreter İbrahim Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Cafer Esendemir ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan'dan oluşan TGF heyeti daha sonra kentte görev yapan gazetecilerin sorunlarını dinleyip, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA