Mersin’de derslik sıkıntısı var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de derslik sıkıntısı var!


 

Mersin İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı, Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda Vali Yardımcısı Süleyman Deniz başkanlığında yapıldı.

Haber Merkezi

 

Toplantıya; Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mutlu Nisa Ünaldı Coral, İş Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Sağlık Müdür Vekili Aytekin Kemik, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Çiftçi kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Deniz, danışma komisyon toplantısının yılda 2 kez yapılmasının planladığını belirterek, bu yıl ikinci ve son toplantıyı yapacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca da, 1739 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yönetmeliğinde belirtildiği üzere ikinci toplantıyı yaptıklarını ifade etti.

Ülkede 2002 yılından bu yana eğitim alanında yapılan büyük atılımlara değinen Koca, insan kaynakları açısından Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugün 1 milyonu aşkın personeli ile daha güçlü bir hale geldiğini belirtti.

Koca, “Yine okullaşma oranı, derslik sayısı ve derslik başına düşen öğrenci sayısında ciddi bir gelişme var. Göç alan bir şehirde nüfus artışını da göz önüne alırsak derslik ihtiyacını karşılamakta zorluk çekiliyor” dedi.

FATİH projesine de değinen Koca, projenin dünyada örnek gösterildiğine dikkat çekerek “FATİH projesinin dünyada başka bir örneği yoktur. Bu teknoloji ile öğretmenler yaptığı dersi, öğrencisini evde takip edebiliyor” diye konuştu.

Müfredatın güncellenmesi konusunda ve rehberlik alanında yine önemli çalışmalar yapıldığını belirten Koca, başlıklar bazında eğitimle ilgili sorunları anlattı.

Konuşmanın ardından Şube Müdürü Muhammet Çiftçi eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin hazırlanan sunumu katılımcılarla paylaştı. Sonrasında toplantıda katılımcıların görüş ve önerileri alındı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA