Çocuklar, ‘Çocuk İşçi’leri çizdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuklar, ‘Çocuk İşçi’leri çizdi!


 

Mersin’de, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında çocuk işçiler resimlerle anlatıldı. “Çalışmak Değil Okumak İstiyorum” konulu yarışma durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi!

SONER AYDIN

 

Dünyada gittikçe artan çocuk işçiliğine karşı 12 Haziran 2002 yılında ilan edilen Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü öncesi, Mersin’de çocuk işçiliğine dikkat çekmek adına çeşitli etkinlik yapılmaya başlandı. Mersin Çocuk Hakları Derneği ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu işbirliğinde okullarda ‘Çocuk işçi’ temalı; “Çalışmak Değil Okumak İstiyorum Resim ve Kompozisyon Yarışması” düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek için Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde ödül töreni düzenlendi.

 

“ÇOCUK İŞÇİ OLMAZ”

Ödül töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Alpay Antmen, Mersin’de bir ilk olan kompozisyon ve resim dalındaki yarışmanın amacının 12 Haziran Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’nün önemine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Yarışmanın şimdilik sadece Akdeniz ilçesi sınırları içindeki okullarda yapıldığını dile getiren Antmen, yarışmayı ilerleyen zamanlarda kenti kapsayacak şekilde genişletebileceklerini belirtti. Çocukların görevlerinin yanı sıra haklarının da olduğunu anlatan Antmen, “Çocuk işçi olmaz. Çocukların ancak hakları olur. Çocuklar okuyacak, öğrenecek ve ileride bizleri, devletimizi idare edecek. Biz sizden sadece bunu istiyoruz” dedi.

 

“ÇOCUKLAR AĞIR KOŞULLARDA ÇALIŞIYOR”

Yarışmanın organize edilmesinde büyük katkısı olan Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan ise, “Çocuk işçiliği emek sömürüsünün en vahşi biçimidir. Ne yazık ki biz çocukların okula gitmesi gerektiği yerde, çok ağır koşullarda çalıştığına şahit oluyoruz. Özellikle kentimizde sokaklarda, tarımda, sanayide çok ağır koşullarda çocukların çalıştığını görüyoruz. Çocukların çalışması çocuk haklarına aykırı bir durumdur. Biz hem dernek olarak hem de Mersin Barosu ile işbirliği yaparak kentimizde çocuk işçiliğinin azaltılmasını sağlamak ve bu konuda bir kamuoyu yaratmak adına böyle bir yarışma düzenledik. Bu yarışma önümüzdeki dönemde biraz daha kapsamlı olacak” ifadelerini kullandı.

 

ÖDÜLLER BU İSİMLERİN OLDU

Yapılan konuşmaların ardından resim ve kompozisyon dalında derece giren çocuklar ödüllerini aldı. Yarışmanın kompozisyon dalında birincisi Mithat Paşa İlköğretim Okulu’ndan Busenur Seçgin olurken, ikinci Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’ndan Öykü Deli ve 3’üncü  yine Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’ndan Gökçu uzun oldu.

Yarışmanın resim kategorisinde ise birinci Yeşilçimen Kanuni Ortaokulu’ndan Derya Caymaz, ikinci de yine Yeşilçimen Kanuni Ortaokulu’ndan Saadet Dağhan ve 3’üncü Ulubatlı Hasan Ortaokulu’ndan Büşra Kaya oldu.

Jüri özel ödüllerini ise Ulubatlı Hasan Ortaokulu’ndan Büşra Kaya, Akdeniz Yeşilçimen Kanuni Ortaokulu’ndan Tuba Bozkaya, 3’üncü Ulubatlı Hasan Ortaokulu’ndan Merve Kılıç’a verildi.

Dernek özel ödülleri ise Kübra Şahin, Seval Öztürk, Tayas İçel ve Büşra Kaya’nın oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA