Mahalle Evleri, gençleri tehlikelerden uzaklaştırıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mahalle Evleri, gençleri tehlikelerden uzaklaştırıyor!


 

Akdeniz Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mahalle Evleri’nde eğitimler sürüyor. Eş Başkan Yardımcısı Baykara, özellikle kenar mahallelerde yaşayan gençlerin, sistemin ve sokağın taşıdığı risk ve tehlikelerle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, mahalleliye çocuklarını bu evlere göndermeler

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çay, Çilek, Adanalıoğlu, Gündoğdu, Karacailyas Mahalle Evleri, Güneş Kadın Kültür Evi ile Hadra Hamamı Kültür Sanat Evi'nde eğitim gören kursiyerlerin, erbane, bağlama, gitar, koro, tiyatro, halk oyunları ve el sanatları, resim, rölyef, oyma, fotoğrafçılık, yan flüt, seramik, oyma, şan, ahşap, takı-tasarım ve dikiş-nakış ürünlerini sergiledikleri etkinlikler dizisi sürüyor.

Dönem sonu etkinliklerinde MKM sanatçıları da sahne alırken, Çay, Çilek ve Güneş Mahalle Evleri ile Belediye Konferans Salonu'nda organize edilen etkinliklere, 7'den 70'e yüzlerce mahalle sakini katıldı. Genç yaşlı, yüzlerce kişinin, etkinlikleri cep telefonu kameraları ile kaydetmek için adeta birbirleriyle yarışması dikkat çekti.

 

GÜNEŞLİ KADINLARDAN ERBANE DİNLETİSİ

İzleyenlerin büyük ilgi ve coşkusu altında gerçekleşen halk oyunları ve konserler, erbane, bağlama, ve gitar dinletisi ile tiyatro oyunlarına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe, Ülfiye Özcan ve Hâkim Baykara, Meclis Üyesi Canan Yüce, Kültür-Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili ve birim çalışanları da katıldı. Tüm etkinliklere katılım yoğun iken, özellikle Güneş Mahallesi Kadın Kültür Evi'nde, genç kadınların yöresel kıyafetleri ile sahneye koyduğu erbane dinletisi büyük beğeni topladı.

Çay Mahalle Evi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle halka, emeklerinden dolayı da kültür müdürlüğü, mahalle evleri çalışanları ile MKM sanatçılarına teşekkür etti. Cebe, "Bu tür sosyal faaliyetler, bizleri bir arada tutacaktır. Bizim de bir amacımız bu.  Mahalle Evleri olarak da mümkün olduğunca sizlerin, halkımızın talepleri doğrultusunda hizmet ve proje üretmeye çalıştık. Halkımızdan isteğimiz, çocuklarını mahalle evlerine göndererek, yetenekli oldukları ve eğitimini almak istedikleri sanat dallarında becerilerini geliştirmelerini sağlamak, onlara daha güzel bir gelecek sunmanın önünü açabilmektir" dedi.

 

GENÇLER TEHLİKELERDEN UZAKLAŞIYOR

Çilek Mahallesi'nde, etkinliği izleyen yurttaşlara seslenen Eş Başkan Yardımcısı Hâkim Baykara ise, özellikle kenar mahallelerde yaşayan gençlerin, sistemin ve sokağın taşıdığı risk ve tehlikelerle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Baykara, "Bizler de Akdeniz Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik bu tehlikeleri fark eden bir yerden bakarak, sadece klasik belediyecilik hizmetleri değil, halkımız ve çocuklarımız için kültürel ve sosyal proje ve hizmetler de üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Mahalle halkından da beklentimiz, çocuklarını mahalle evlerimize yönlendirerek, farklı kurs ve eğitimlere katılmalarını sağlamalarıdır. Çünkü amacımız, mahalle evlerinde kendi kimliğimizi, kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe hep birlikte taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mahalle Evleri'nde düzenlenen etkinlikler, genç-yaşlı onlarca yurttaşın katıldığı halaylarla başladı, halk oyunları, erbane, bağlama ve gitar dinletisi, şarkı ve türkü konseri, el sanatları eserleri, dikiş-nakış ve resim sergilerinin de beğeniye sunulmasıyla akşamın geç saatlerine kadar sürdü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA