‘Mersin’in geleceği ellerinizde!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Mersin’in geleceği ellerinizde!’


 

Nükleer karşıtları Mersin’in geleceği ellerinde olan Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve meclis üyelerine seslenerek; nükleer santrale onay veren 1/50 binlik planının onaylanmaması çağrısında bulundu.

SONER AYDIN

Nükleer karşıtları ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeleri Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek, Akkuyu Nükleer Santrali’nin kurulmasında hayati öneme sahip olan 1/50 binlik planın meclisten geçmemesi için çağrıda bulundu. 
Mersinlilerin nükleer santrale karşı yüzbinlerce imza topladığını belirten nükleer karşıtları meclis üyelerinin bu imzaları dikkate alması gerektiğini vurguladı. “Mersin’in geleceği için Büyükşehir Belediyesi’nin planında Akkuyu Nükleer Santralini istemiyoruz” pankartı ve nükleer karşıtı sloganların atıldığı açıklamaya Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyelerinin yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak da destek verdi.

“NÜKLEER SANTRAL MACERASINDA VAZGEÇİN”
Akkuyu Nükleer Santral projesinin onaylanması anlamına gelen 1/50 binlik planın halkın iradesine rağmen onaylanamayacağını belirten ÇYDD Şube Başkanı Gülten Kolbaşı, her aşaması ülke geleceğini ve canlı yaşamını tehlikeye atacak olan yapımı hukuksuz bir şekilde devam eden Akkuyu Nükleer Santral projesinin uygulamasına alet olunmaması gerektiğinin altını çizdi. Nükleer Santral macerasından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Kolbaşı, “İnsana ve doğaya duyarlı temiz enerji kaynaklarına yönelmesini, ülkemizin öz kaynaklarını kamusal bir hizmet anlayışı ve planlama ile değerlendirilmesi için çalışmanızı ve Akkuyu Nükleer Santralinin işaretli olduğun 1/50 bin ölçekli planını onaylamamanızı bekliyoruz” dedi.

“40 YILLIK MÜCADELE HEBA EDİLEMEZ”
Nükleer santrallerin çok büyük ve geri dönülemez bir çevre kirliliği, risk ve toplumsal maliyetler yarattığının, yakıt ve teknoloji olarak dışa bağımlı olduğunu ve ekolojik dengeyi bozduğunun altını çizen Kolbaşı, “Mersin halkı bunları bildiği içi yaklaşık 40 yıldır Nükleer Santrallere karşı mücadele etmektedir. Bu mücadele ve kentimizin geleceği, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Akkuyu Nükleer Santrali işareti olan 1/50 bin ölçekli planla heba edilemez” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA