Gezi Davası’ndan Erdoğan cezası çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gezi Davası’ndan Erdoğan cezası çıktı!


 

Tarsus’ta 3 yıldır süren Gezi Davasında 31 kişi gösteri ve toplantı yürüyüşü yasasına muhalefet suçundan beraat ederken, 11 kişi dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten ceza aldı.

Hediye Eroğlu

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı eylemlerine Tarsus’tan destek vermek ve hükümetin politikalarına tepki göstermek için çeşitli tarihlerde 30 gün boyunca eylem yapan 31 kişi hâkim karşısına çıktı. Tarsus 2. Asliye Mahkemesi’nde görülen ve 3 yıldır süren davanın son duruşması dün yapıldı. Davanın 16’ıncı duruşmasında nihayet karar açıklanırken, ceza verilmekte ısrarcı olunduğu gözlendi. 
Yargılanan 31 kişi gösteri ve toplantı yürüyüşü yasasına muhalefet suçundan beraat ederken, 11 kişi dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten ceza aldı. Duruşmada 11 sanık hakkında verilen 11 ay 20 günlük ceza için mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdi. 
Bu karar ile sanıklar 5 yıl içinde bir başka suç işlemedikleri takdirde ceza ortadan kalkacak ve dosya kapanacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA