“Dayanacak gücümüz kalmadı!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Dayanacak gücümüz kalmadı!”


 

MERYAP’tan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyeler, meclis üyeleri, kamu kurumları ve 5 binlik planla ilgili tüm paydaşlara çağrı: “5 binlik planın artık Meclis’ten geçirilmesi için el birliğiyle şehrin önünü açın. Sektör tıkandı. Dayanacak gücümüz kalmadı!”

Haber Merkezi

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP), 2016 yılı Olağan Genel Kurulu'nda Nesim Ekinci MERYAP Başkanlığına yeniden seçildi. Dernek binasında yapılan genel kurulda bir önceki dönem MERYAP Yönetim Kurulu’nda yer alan Göksel Çat, Hüseyin Koral Kurt, Ömer Körükçü, Mehmet İnanç, Necat Akyıldız, Haluk Naycı yeni denemde de görevlerini sürdürürken, Mustafa İşbilir ve Murat Yıldız ilk kez yönetim kurulu üyeliğine getirildiler.
MERYAP Başkanı Nesim Ekinci genel kurulda yaptığı konuşmada 5 binlik imar planlarına vurgu yaptı. Ekinci, Mersin’de imar sıkıntısı nedeniyle inşaat sektörünün tıkandığına dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇSİN
Nesim Ekinci, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekleyen 1/ 5 binlik planların çıkarılması için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve paydaş kamu kurumlarının yöneticilerine seslenerek  “İnşaat sektörü tıkandı. Bu sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Mersin’deki tüm kurumlara ve kurum temsilcilerine, belediyelere, meclis üyelerine, 5 binlik planın paydaşı olan herkese sesleniyoruz: Bu sorun bir an evvel aşılmalı, imar planları onaylanmalı, artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

“8 YILDIR BEKLİYORUZ”
Yaklaşık 8 yıldır çıkması beklenen imar planlarının bu güne kadar bir türlü çıkartılmamasının Mersin’in gelişiminin önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Başkan Ekinci,  son yıllarda Mersin'in kaliteli konut üretiminde ciddi bir değişime uğradığını ve Mersin’in doğusu, kuzeyi ve batısında ciddi bir dönüşüm yaşandığına dikkati çekti.  Ekinci, inşaatın Mersin ekonomisini ayakta tutan en önemli sektörlerin başında geldiğini vurguladı.
MERYAP Başkanı, Mersinli müteahhitlerin "Mersin'in Geleceği " için çalıştıklarını, belirterek, şöyle devam etti: "Bugün Mersin'e baktığımızda tek canlı sektör 'inşaat'. Kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan konumunda olan İnşaat sektörü tam anlamıyla ekonominin lokomotifidir. Biz müteahhitlerin Mersin ekonomisine ve büyümesine yaptığımız katkıları kimse göz ardı edemez. Ancak sektörümüzün önü artık tıkanmış vaziyette, adım atamaz hala geldik."

İMARLI ARSA STOKU AZ
Ekinci “Kentimizde imar planlarının hala yürürlükte olmamasından dolayı imarlı arsa stoku oldukça az. Sınırlı sayıda arsa üzerinden iş yapılabilmesinden kaynaklı olarak arsaların fiyatları ederinin çok üstüne çıkmaktadır. Uzun süredir bu şartlar altında sektörü ayakta tutmaya çalışan müteahhitlerimiz artık inşaat yapamaz hala geldiler. Belediyeler, imara uygun arsaları inşaata açacak düzenlemelerde hızlanmazsa, sektörümüz çökebilir. Mersin'in geleceği için önümüzü açın” dedi. Ekinci şöyle devam etti: “Planlar açıkta beklediği için kentte yaşam konseptleri oluşturacağımız bir bütün arsalar kalmadı. İstanbul’da, Ankara’da 300-500 dönümlük arsalar var iken Mersin’de biz 5 dönümlük arsalar bulamaz hala geldik. Tüm arazilerimiz vasıfsız arsalar olarak duruyor ve bu da kentimize milyon dolarlık yatırımları kaybettiriyor. Yeni iş olanaklarını ortadan kaldırıyor. Arsa üretilmezse inşaat sektörü biter, inşaat sektörünün desteklediği birçok sektör de ciddi zarar görür.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA