YETMEZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YETMEZ!


 

Türkiye’de KOSGEB desteklerinden yararlanma sıralamasında ilk 10’da yer alan Mersin’in bu oranı arttırması için çağrı yapan KOSGEB İl Müdürü Peker, “Gelin destek olalım” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker, Mersin’in KOSGEB kapsamında verilen destekler açısından Türkiye genelinde ilk 10 il arasında yer aldığını söyledi. Ancak bu başarıyı yeterli bulmadıklarına dikkat çeken Peker, daha çok KOBİ’nin desteklerden faydalanarak ölçek büyütmesini ve gelişmesini istediklerini anlattı. 
KOSGEB olarak; Genel Destek Programları, Girişimcilik Destek Programı, Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı ve KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı olmak üzere 5 ana destek programı altında verildiğini aktaran Peker, destek programlarının tanıtımı için yoğun mesai harcadıklarını vurguladı.  

KOSGEB’DEN ‘KOBİGEL’ ÇAĞRISI
Danyal Peker, bu yıl özellikle yeni destek paketi KOSGEB KOBİGEL tanıtımına ağırlık verdiklerini söyledi. Son bir aydır bu yönde çalıştıklarını ifade eden Peker, tüm ilçelerde ayrı ayrı yaptıkları tanıtımlar sonrasında bir ayda 121 proje başvurusu alarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans sergilediklerini söyledi. 
“Yakın zamanda KOSGEB önemli değişikliklere ve yeniliklere imza attı” diyen Peker, “Yeni Girişimci Desteği’nin geri ödemesiz limiti 50 bin TL’ye, geri ödemeli destek limitini ise 100 bin TL’ye çıkardı. 2016’da hem Yeni Girişimci Desteğine hem de Uygulamalı Girişimcilik Desteğine büyük talep oldu. Yeni girişimcilerin KOSGEB Müdürlüklerine ilgisi ve başvuruları gün geçtikçe yoğunlaşıyor. 

300 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK
2016’daki önemli değişikliklerden biri de KOBİ-GEL KOBİ Gelişim Destek Programı. Bu program ile KOBİ’lerin bölgesel ve sektörel çağrı esasına göre hazırlayacakları projelere önemli miktarda destek sağlanmakta olup KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesi, rekabet düzeylerinin artırılmasına önemli katkılar sağlanması bekleniyor. Bu çağrı kapsamında Türkiye genelinde 300 milyon TL destek verilmesi hedefleniyor. Bu program kapsamında bölgesel ve sektörel çağrılar önümüzdeki dönemde de devam edecek. 

KOBİ KAMPUS İLE E-EĞİTİM İMKANI 
Bu yıl üzerinde duracağımız bir diğer destek KOBİ Kampüs. Yeni eğitim başlıkları ile zenginleştirilen KOBİ Kampüs, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylanmış KOBİ’lerin faydalanabileceği bir sistem. Sistemde, KOBİ yetkilileri 5 çalışanını KOBİ Kampüs üzerinden tanımlayarak eğitimlerden faydalanmalarını sağlayabilecek. Eğitimlerin tamamen ücretsiz olarak sunulduğu bu platformda bulunan 35 e-eğitim ile birçok farklı alanda eğitim seçeneği ile KOBİ’lerin her an her yerden eğitimlere erişebilmesi amaçlanıyor. KOBİ Kampüs’te yer alan 35 eğitimin yer aldığı 6 ana başlıkta Finans ve Uluslararası Ticaret, Çevre ve Güvenlik, İnsan Kaynakları ve Kişisel Gelişim, İşletme Yönetimi, İnovasyon ve Tasarım ile Pazarlama ve Satış yer alıyor” diye konuştu.

BAŞVURULAR SADELEŞTİRİLDİ
KOSGEB başvurularının artık daha sadeleştirildiğine de dikkat çeken Danyal Peker, önümüzdeki süreçte daha fazla firmanın bu desteklerden yararlanacağını tahmin ettiğini söyledi. Mart 2016’dan itibaren KOSGEB Genel Desteklerine başvurularda online sürecin başladığını hatırlatan Danyal Peker, “Mevzuat sadeleşti ve yeni süreçle kağıt ortamında yapılan genel destek başvuruları internete taşındı. İşletmelerin de başvuru için KOSGEB Müdürlüklerine gelme zorunluluğu kalktı” dedi. 

EĞİTİME DESTEKLER ÜCRETSİZ
Ayrıca KOSGEB destekleri ve eğitimlerinin ücretsiz olarak verildiğini de altını çizen Peker, “Eğitim ve destekler için ücret karşılığı proje hazırlanması, başvuru evrağı gönderilmesi konularında cep telefonlarına KOSGEB tarafından hiçbir şekilde mesaj gönderilmiyor. KOSGEB’in hiçbir danışman firma ile anlaşması yoktur. KOSGEB girişimcilik eğitimleri ve destekleri ile ilgili ücret talep eden art niyetli kişi ya da kuruluşlar, bizzat mağdur olan kişiler tarafından savcılığa bildirilmelidir. KOSGEB destekleri hakkında en doğru bilgi için; KOSGEB Müdürlüklerine bizzat başvuru yapılmalı veya çağrı merkezi (444 1 567) aranmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA