Yüzümüzü Esma güldürdü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yüzümüzü Esma güldürdü


 

Mersin’de ilk defa düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Kupası’nda, kadınlarda milli atlet Esma Aydemir, erkeklerde ise İtalyan Daniele Meucci altın madalya kazandı

ALİ ŞANLI

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından organize edilen, Avrupa 10 bin Metre Kupası (European 10000 Meter Cup 2016) Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Kupanın açılış seremonisine; Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Semih Terzi, Avrupa Atletizm Birliği (EA) Yönetim Kurulu Üyesi Alfio Giomi, Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, sporcular ve sporseverler katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından 11 ülkeden kadın ve erkek toplam 50 sporcunun mücadele edeceği kadınlar 10 bin metre yarışı ile başladı. 24 sporcunun katıldığı kadınlar 10 bin metre yarışlarında mücadele eden Milli Atletimiz Esma Aydemir 22:33.38’lik derecesiyle Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazandı. 
Türkiye’nin takım olarak ikinci olduğu kadınlar yarışından sonra gerçekleşen 26 atletin katıldığı erkekler yarışında ise İtalya’yı temsil eden Daniele Meucci birinci olarak altın madalyayı aldı.
Avrupa Şampiyonu sporcumuz Esma Aydemir’e altın madalyasını Vali Özdemir Çakacak taktı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA