‘Suyumuzu, havamızı, toprağımızı kirlettik’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Suyumuzu, havamızı, toprağımızı kirlettik’


 

Çevre Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Zehra Korkmaz, doğal kaynakların tüketilmesi sonucu toprağın, suyun, havanın kirletildiğini söyleyerek, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlenilmesi gerektiğini vurguladı.


SONER AYDIN

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 5 Haziran 1972’de ilan edilen Dünya Çevre Günü dolayısıyla gazetemize konuşan Çevre Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Zehra Korkmaz, 1972’den bu güne 44 yıl geçmesine ve çevre sorunlarının çözümüne yönelik uluslararası birçok kararların alınmasına rağmen çevre sorunlarının çözümü noktasında önemli yol kat edilemediğini belirtti. 

“DOĞAL KAYNAKLARI KORUYAMADIK”
Dünyada ve ülkemizde birçok çevre sorununun yaşandığının altını çizen Korkmaz, hızlı sanayileşme ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak doğal kaynakların yeterince korunamadığını dile getirdi. Doğal kaynakların kullandığı sürece boyunca havanın, toprağın ve suyun kirletildiğini vurgulayan Korkmaz, “Çevre sorunlarının çözümü için Çevre Mühendisleri Odası olarak her konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda gerek mesleki gerek toplumsal anlamda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YÖNELİMELİ”
Mersin’de kurulması planlanana Akkuyu Nükleer Santrali’nin ülkemiz adına en büyük çevre sorunlarından biri olduğunu altını çizen Korkmaz, “Bizler Çevre Mühendisleri Odası olarak çevreyi kirletmeyen, çevreyle uyumlu dost teknolojilerin kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Nükleer santral yerine yeni, yerli ve yenilenebilen enerji kaynakları olan rüzgar, su, güneş gibi kaynakların çevreyi kirletmeyecek şekilde kullanılması ve enerjinin bu kaynaklardan temin edilmesi gerektiğini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN ‘ÇEVRE’ SERGİSİ
Öte yandan Çevre Mühendisleri Odası İl temsilciliği 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre felaketlerini anlatan bir fotoğraf sergisi açtı. 
Çevre Mühendisleri Odası İl temsilciliği Mersin Fotoğraf Derneği’nin katkısı ile çevre sorunlarına dikkat çekmek ve toplum üzerinde çevre bilincini oluşturmak için Mersin Marina AVM’de açık hava fotoğraf sergisi açtı. Ziyaretçilerin yoğun ilgisinin olduğu sergiye dair bilgi veren Korkmaz, çevre sorunlarına dikkat çekilen sergide altında çeşitli sloganlar olan 35 fotoğrafın yer aldığını dile getirdi. Sergi 8 Haziran Çarşamba gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA