Miniklerin fikirleri ödüllendirildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Miniklerin fikirleri ödüllendirildi


 

Anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı “Fikrinle Büyü Fikrinle Yürü” proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Haber Merkezi

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Teknopark koordinatörlüğünde, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla düzenlenen “Fikrinle Büyü Fikrinle Yürü” 2016 Proje Yarışmasında dereceye giren proje sahiplerine ödülleri Vali Özdemir Çakacak tarafından verildi.
Teknopark hizmet binasında düzenlenen ödül törenine Vali Çakacak’ın yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Anasınıfı ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada değerlendirmeye alınan 13 proje Teknopark hizmet binasında sergilendi. Projeleri tek tek inceleyen Vali Özdemir Çakacak, projeler hakkında öğrencilerden detaylı bilgi aldı. 
Sergilenen projelerle ilgili düşüncelerini dile getiren Vali Çakacak; “Bu yarışmayı düzenlerken en büyük amacımız çocuklarımızı proje hazırlama fikrine alıştırmaktı. Düşündüklerini, hayal ettiklerini bu yarışma vesilesiyle hayata geçirmelerini istedik. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız bizim için son derece önemlidir. Onları ne kadar bilgili ve donanımlı yetiştirirsek ülkemizin geleceği de o kadar aydınlık olacaktır. Bildiğiniz gibi ilimiz okul öncesi eğitimde okullaşma oranında ülke birincisi konumundadır. Okul öncesi dönemde proje üretmeye alışan çocuklarımız ilerleyen dönemlerde de hayal ettiklerini çok daha rahatlıkla hayata geçirebileceklerdir. Gururla söyleyebilirim ki Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yarışmalarına en fazla proje üreten il Mersin’dir. TÜBİTAK’ın Türkiye finallerinde yarışacak 6 tane proje ürettik. Şimdiden proje üretmeye yönlendirdiğimiz çocuklarımız sayesinde önümüzdeki dönemlerde bu ve benzeri yarışmalara çok daha fazla projeyle katılım sağlayabileceğiz. Tüm çocuklarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çakacak konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve sertifikalarını verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA