Tehdit ediliyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tehdit ediliyoruz!


 

Kirli sanayi yatırımları ile kuşatılan Mersin’de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde durum vahim olduğuna dikkat çekildi! Milletvekili Kuyucuoğlu, “Nükleer santral, kömür santrali ve doğayı hiçe sayan HES projeleriyle geleceğimiz tehdit edilmektedir” dedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, yayınladığı mesaj ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yılarda çevre katliamları ve talanlarının artarak devam ettiğini işaret ederek, kendi insanını değil de şirketlerin karlılığını düşünen sorumsuz yöneticilerin, bu katliamın yaşanmasına alet olduğunu ve yaşam alanlarını yok etmeye zemin hazırladığını söyledi. “Çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek olan yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak yerine, nükleer santral, kömür santrali ve doğayı hiçe sayan HES projeleriyle geleceğimiz tehdit edilmektedir” diyen Kuyucuoğlu, son olarak TBMM’de gündemde olan Enerji Piyasası Kanun Tasarısı ile kıyı kanunu, imar kanunu gibi birçok kanun devre dışı bırakılarak, Mersin başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde çevre katliamlarının önünün açıldığını savundu. “Kanunla, nükleer ve kömür santrallerinin kurulması kolaylaştırılmakta ve bölge halklarının bu konudaki itirazları hiçe sayılmaktadır” diyen Serdal Kuyucuoğlu, “Gerekçesi enerji ihtiyacını karşılamak olan bu projelerden Dünya vazgeçerken, Akkuyu başta olmak üzere ülkemizin birkaç bölgesinde uygulamaya geçirilmesi, geleceğimize ve çocuklarımıza bırakacağımız en kötü miras olacaktır. Ülkemizi yönetenlerin bu tehlikeli yatırımlardan insanı ve ülkesi yararına vazgeçmesini umuyor,  kendi çöplüğümüzde boğulmamak ve daha yaşanabilir bir dünya için, sadece 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde değil, her gün duyarlı olunmasını temenni ediyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA