Ramazan’da Mersin’de imamsız cami kalmayacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ramazan’da Mersin’de imamsız cami kalmayacak


 

Haber Merkezi

Muhtarların sürekli gündeme taşıdığı bir sorun daha çözüme kavuştu. Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın düzenlediği muhtarlar toplantısında sık sık dile getirilen camilerdeki imam-hatip eksikliği Bakan Elvan’ın girişimleri ile giderildi. Mersin’de imamı bulunmayan 200 camiye Mersin Müftülüğü’nce vekaleten atama yapıldı. Ramazan ayı öncesi gelen bu haber vatandaşların yüzünü güldürdü.

 

200 CAMİYE VEKİL İMAM - HATİP

Bolluk ve bereket ayı Ramazan’a giriyoruz. Milyonlarca Müslüman oruç ayı Ramazan’a kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Mersin’de de Ramazan hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Bu mübarek ayda inananlar camilere akın edecek. Özellikle teravih namazlarında camiler yine dolup taşacak. Ancak Mersin’in bazı mahallerinde ve ilçelerdeki camilerde imam-hatip eksiği söz konusuydu. Konu Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Mersin’de ve ilçelerinde düzenlediği Muhtarlar Buluşması’nda da sık sık dile getirilmişti. Bu eksik Ramazan ayı öncesi giderildi. Durumun kendisine aktarılmasından sonra Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan devreye girdi. Sorunun çözümü için İş-Kur ve Mersin Müftülüğü Toplum Yararına Program Projesi’ni hayata geçirdi.Program kapsamında eksiği olan camiler tek tek belirlendi. Ardından bu eksiklerin giderilmesi için ilana çıkıldı ve imam-hatip adaylarının başvuruları alındı. 200 kontenjan için bin 151 kişi başvurdu. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından gerekli yeterlilikleri taşıyan 200 kişi Mersin Müftülüğü tarafından seçildi. Bu kişiler İl ve İlçe Müftülüklerince görevlendirildikleri camilerde vekil imam-hatip olarak 6 ay süreyle görev yapacaklar. Böylece Ramazan ayında camiler imam-hatipsiz kalmayacak.

 

İLÇERE GÖRE ATAMA SAYISI

Buna göre Akdeniz’de 6, Mezitli’de 18, Toroslar’da 12, Yenişehir’de 5, Anamur’da 14, Tarsus’ta 19, Bozyazı’da 34, Aydıncık’ta 8, Gülnar’da 15, Mut’ta 20, Çamlıyayla’da 12, Erdemli’de 27, Silifke’de 10 vekil imam-hatip Ramazan’dan önce göreve başlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA