‘Proje sizden, destek bizden’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Proje sizden, destek bizden’


 

TÜBİTAK tarafından hazırlanan Bireysel Genç Girişim (BİGG) GARAJ Programı, Mersinli genç girişimcilere tanıtıldı. TOBB Genç Girişimciler Kurulu organizasyonunda gerçekleşen tanıtım toplantıya genç girişimciler yoğun ilgi gösterdi.

SONER AYDIN

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Viveka Kuluçka Merkezi tarafından yürütülmekte olan BİGG GARAJ Programı, 2016 yılı boyunca 24 ilde tanıtım, 16 ilde ise eğitim ve mentorlük hizmetleriyle girişimcilere sunulacak.

Bu kapsamda program çerçevesinde 16 il arasında yer alan Mersin’de de tanıtım yapıldı.

 

“TÜBİTAK ÖNCESİ PROJE GELİŞTİRME AŞAMASI”

Viveka Kuluçka Merkezi Yetkilisi Ece Kasap, toplantıda Mersinli genç girişimcilere BİGG GARAJ Programı hakkında bilgi verdi. BİGG GARAJ Programı’nın, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Programı’nın yeni düzenlemelerle şekillendirilmiş hali olduğunu kaydeden Kasap, “Program çerçevesinde Mersin’in de aralarında bulunduğu Ankara, Adana, Hatay, Samsun, Ordu, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Erzurum, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Afyon, Denizli, Antalya, Burdur, Aydın, Muğla, Bolu, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de eğitim ve tanıtım hizmetleri vereceğiz. Amacımız ise genç girişimcilerin fikirlerini TÜBİTAK’a götürmeden önce geliştirmek” ifadelerini kullandı.

 

“150 BİN TL’YE VARAN DESTEK VERİLECEK”

Proje kapsamındaki destek rakamlarına değinen Ece Kasap, TÜBİTAK destek miktarlarını 40 bin TL sermaye ve 110 bin TL proje desteği olarak açıkladı. TÜBİTAK’ın bu desteklerinin yüzde yüz hibe olduğunun altını çizen Kasap, destek süresinin iş planlarına göre değişiklik gösterdiğini bildirdi. Kasap, 40 bin TL sermaye desteğinin sözleşme sonrasında 20 bin TL ve proje ortasında 20 bin TL olarak, 110 bin TL proje desteğinin ise yüzde 50’sinin proje başlangıcında, yüzde 30’unun 6 ay sonra ve yüzde 20’sinin ise proje sonunda verileceğini dile getirdi.

 

“SON BAŞVURU SÜRESİN 13 HAZİRAN”

Programa, teknoloji ve yenilik odaklı girişim faaliyetleri içeren iş fikirlerinin başvurabileceğini belirten Kasap, son başvuru süresin 13 Haziran olduğunu hatırlattı. Başvuru sonrasında 2 günlük fikir geliştirme ve müşteri görüşmeleri ile ilgili eğitimlerin olacağını kaydeden Kasap, “Eğitimler için Ankara’ya gelmenize gerek yok. TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu organizasyonunda bu eğitimler 27-28 Haziran tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilecek” dedi.

 

PROGRAMA KİMLE BAŞVURABİLİR?

Kasap, programa; Teknolojik özgün fikiri olan ve bu fikri hayata geçirebilecek bilgi ve beceriye sahip, herhangi bir şirket ortaklığı bulunmayan, daha önce TÜBİTAK 1512 veya Teknogirişim desteği almamış, örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok on yıl önce almış kişilerin başvurabileceğini söyledi. Kamu veya bir firmada çalışan kişilerin de başvurabildiğini kaydeden Ece Kasap, ancak iş planının başarılı bulunması halinde bu kişilerin mevcut işlerinden ayrılarak sermaye şirketi kurmaları gerektiğini belirtti. Öte yandan Kasap, herhangi bir şirketin ortaklık yapısında bulunan kişilerin programa başvuramadığının da altını çizdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA