TORTEK öğretiyor, kadınlar üretiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TORTEK öğretiyor, kadınlar üretiyor


 

Toplam 28 branşta yaklaşık 16 bin kişiye mesleki eğitim veren Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’na (TORTEK) katılan kursiyerler, yıl sonu sergileriyle el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, TORTEK bünyesinde Çukurova Mahallesi’nde yürütülen ev mefruşatı kursunun yılsonu sergisinin açılışını yaptı.

Kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği yılsonu sergisinin açılışına; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen ve mahalle muhtarları,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve aileleri katıldı.

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentin gelişimine katkı sunmak amacıyla çağdaş şehircilik anlayışıyla hizmetler ürettiklerini ancak sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini söyledi.

Toroslar’ın Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen insanların yaşadığı bir ilçe olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hamit Tuna, sosyal entegrasyonu sağlamak amacıyla Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nı kurduklarını ve TORTEK’in insanların birbirlerini tanımalarına, kaynaşmalarına ve dostluklar kurmalarına vesile olan bir proje olduğunu vurguladı.

 

KADINLARDAN, AİLE EKONOMİSİNE DESTEK

TORTEK’te el becerilerini eğitim ile bütünleştiren kursiyerlerin ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını da belirten Başkan Hamit Tuna: “12 yıllık görev süremiz içerisinde Toroslar’ın dünü ile bugünü arasında büyük fark olduğunu her kesimden insanlarımız ifade ediyorlar. Amacımız, ilçemizde yaşayan insanlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmeleridir. Toroslar Belediyesi olarak da bunun için çalışıyor ve projeler üretiyoruz. TORTEK en çok övündüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizden bir tanesidir. Birbirlerini hiç tanımayan özellikle ev hanımlarımız, bu kurslarımıza katılarak el becerilerini eğitimle bütünleştiriyor ve yeni dostluklar kuruyorlar. Kursiyer bayanlarımız kurslar sayesinde ufuklarının açıldığını ve yaşam şekillerinin sosyal anlamda daha da geliştiğini belirtiyorlar. İlçemizdeki bayanlarımızın bu kurslar sayesinde huzurlu ve mutlu olduğunu görmemiz ve onlardan duymamız bizleri oldukça memnun etmektedir” dedi.

 

TORTEK SAYISI ARTACAK

Hedeflerinin kurs merkezlerinin sayısını arttırmak olduğunu kaydeden Başkan Tuna: “Bununla ilgili çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Çukurova Mahallemizdeki ev mefruşatı kursumuzun yanı sıra kilim dokuma kursumuzda da önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Kurumlar arası diyalogun da önemli bir çalışması olan mesleki eğitim kurslarımıza katkı sunan kurumlarımıza, mahalle muhtarlarımıza ve eğitimleri veren usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Tuna ve protokol üyeleri tarafından kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikaları verilirken, serginin açılış kurdelesi de kesildi. Programın sonunda, Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri, sergilenen ürünler hakkında kurs öğretmenlerinden ve kursiyerlerden bilgi alarak, sergiyi gezdi.

TORTEK kurslarında eğitim gören kursiyerlerin 1 yıl boyunca hazırladığı el emeği göz nuru eserler, büyük beğeni toplarken, Başkan Tuna tüm kursiyerlere bu emeklerinden dolayı teşekkür etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA