Anamurlular yatırımları sordu AKP’liler salonu terk etti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamurlular yatırımları sordu AKP’liler salonu terk etti


 

Anamur’da Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin meclis toplantısında, hükümetin ilçedeki yatırımları ve acil ihtiyacı olan projelerin durumunu gündeme getirmesiyle tansiyon yükseldi, AKP grubu toplantıyı terk etti.

Haber Merkezi

Anamur Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısında, MHP ile AKP’liler arasında gerilim yaşandı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Sizler zaman zaman benden belediyenin çalışmaları ve projeleri ile ilgili bilgi istiyorsunuz. Bunlara sözlü yada yazılı cevap veriyorum. Bugün ben de AK Parti’li meclis üyelerimizin yazılı olarak yanıtlamasını isteyerek hükümetin Anamur’daki yatırımları ve söz verdiği projelerin durumunu sormak istiyorum, biliyorsunuz bunlar Anamur’un acil ihtiyaçları” dedi.

Başkan Türe, slayt eşliğinde sorularını yöneltmeye başladığında AKP grubundan Meclis Üyesi Yılmaz Bulut, cevap vermek istedi. Bulut, “Neden yazılı olarak vereceğiz, sizin bizden bilgi talep etme hakkınız yok” dedi.

Başkan Türe ise, “Sizden bunları Anamurlular adına talep ediyorum” dedi.

Bulut’un konuşma ısrarı üzerine ise Başkan Türe “Sorularımı bitirene kadar size söz hakkı vermiyorum” deyince, Bulut’un “Haydi arkadaşlar sizden rica ediyorum, toplantıyı terk ediyoruz” sözüyle AKP’li üyeler salonu terk etti.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

AKP grubunun soracağa sorulara verecek cevabı olmadığı için salonu terk ettiğini belirten Başkan Türe, “Onlar toplantıyı terk etse de ben Anamur Halkı adına sorularımı soracağım ve cevaplarını bekleyeceğim, bunlar Anamur’un çözüm bekleyen acil sorunları” diyerek şu soruları yöneltti: “Şu sorularıma yanıt istiyorum. Mamure Kalesi’nin restorasyonu neden bitmiyor? Hastane inşaatı ne zaman bitecek ve doktor sorunu nasıl çözülecek? Stadyumun tadilatı için verilen söz neden tutulmuyor? Yeni liman ne zaman yapılacak ve gümrük kapısı ne zaman açılacak? Anamurium Antik Kenti için söz verilen düzenlemeler neden yapılmıyor? Anamur-Gazipaşa ve Anamur-Mersin yolu ne zaman bitirilecek? Dragon Çayı ve Sultan Suyu’nun ıslahı neden yapılmıyor? Radar komutanlığının boşalttığı tesisin durumu ne olacak? TOKİ ve Cezaevi ile Ormancık, Sarıağaç ve Akine köylerinin arıtma sorunu neden çözülmüyor? Bu köylerde yaşayan vatandaşlara söz verilen arsalar neden verilmiyor? D-400’de kapatılan kavşakların açılması için yaptığımız başvuru neden değerlendirilmiyor? Şehrin ışıklandırma sorunu neden çözülmüyor? Dragon ve Alaköprü arasında 5 mahalle bulunmasına rağmen bu bölgeye 3. köprü neden yapılmıyor? Kıbrıs suyunun son durumu nedir? Bu sudan Anamur’a pay verilecek mi? Kapalı Devre Sulama Sistemi Projesi ne aşamadadır? İmamsız camilere neden imam ataması yapılmıyor? Kültür Merkezi neden bakımsız?”.

 

BAŞKAN TÜRE; 5 MİLYON TL’LİK KREDİ YETKİSİ İSTEDİ

Toplantıda ayrıca Başkan Türe, köylere sıcak asfalt için iller bankası’ndan çekilecek olan kredi vizesi istedi. Köylerde sıcak asfalt ve parke işi ile araç alımında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 5 milyon TL tutarında kredi kullanmak istediğini bildiren Türe, kredinin; belediye bütçesinde yapılan mali incelemeler sonrası verildiğini ve aylık gelirden yüzde 12 kesinti ile geri tahsil edildiğini ve şuan belediyenin bu krediyi geri ödeyecek gücü olduğunu ifade etti. Oylama, cuma günü yapılacak birleşime ertelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA