Cumhurbaşkanına hakaretten hapis yatacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhurbaşkanına hakaretten hapis yatacak!


 

Mersin’de 2006 yılındaki bir eylemde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan çiftçi Kemal Öncel’e, 1 yıl 15 gün ertelemeli hapis cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, Mezitli ilçesinde 2006 yılında katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle Mersin Adliyesi'nde yargılanan çiftçi Kemal Öncel'e, dava sonunda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 15 ay hapis cezası verildi. Ancak Öncel'in itirazı üzerine Yargıtay, 'cezai ehliyeti olmadığı' yönündeki rapor nedeniyle kararı bozarak, yerel mahkemenin kendisini yeniden yargılamasını istedi. Mersin 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci davaya ise sanık Kemal Öncel ve avukatı katıldı. Öncel, mahkemede verdiği ifadede, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ve davadan beraat edilmesini istedi. Sanık avukatı ise benzer sözlerin bazı mahkemelerde hakaret olarak değerlendirilmediğini ve bunların örnek olarak kabul görülüp, beraat kararı istediklerini belirtti. Mahkeme heyeti Kemal Öncel'e 1 yıl 15 gün ertelemeli hapis cezası verdi.

Öncel, duruşma sonrası Mersin Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, suçsuz olduğunu savundu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA