“Diktatörlüğe karşı bir aradayız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Diktatörlüğe karşı bir aradayız”


 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu’nun Gezi direnişinin 3.yılında yapmak istediği yürüyüşe Valilik izin vermedi. Platform üyeleri engellemeye rağmen, “Tek adam diktatörlüğüne karşı bir aradayız” mesajı verdi.

SONER AYDIN

 

Saraylar saltanatlar çöker,

Kan susar bir gün, zulüm biter,

Menekşeler açar üstümüzde,

Leylaklar da güler,

Bugünlerden geriye,

Bir yarına gidenler kalır,

Bir de yarınlar için direnenler….

 

Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp Türkiye’nin her tarafına yayılan Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden 8 genç birçok şehirde anılıyor. İstanbul’da Gezi Parkı’nın kapatılıp anmaya izin verilmemesinin ardından Mersin’de de Valilik yürüyüş yapılmasına izin vermedi. Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerinin anılacağı Barış Meydanı’na yürümek isteyen grubun önü Forum AVM önünde polis barikatıyla kesildi. Grupla polisin karşı karşıya gelmemesi için emniyet yetkilileri ile görüşen platform sözcüleri Valiliğin yürüyüşe izin vermediğini söyledi. 

 

“AKP FAŞİZMİNE KARŞI BİR ÇIĞLIĞI BAŞLATTILAR”

Valiliğin talimatıyla engellenen grup duruma tepki göstererek geri döndü. Gezi’de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan grup sık sık, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

 Eylemler sırasında hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma öncesi kısa bir konuşma yapan, Platform dönem sözcüsü SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt Gezi eylemleri sırasında milyonlarca insanın sokaklara çıktığını belirterek, “3 yıl önce haksızlığa, keyfiyete, dayatmaya, baskılara karşı İstanbul’da Gezi Parkından tüm ülkeye ve dünyaya yankılanan kentine, doğasına, yaşamına sahip çıkanlar hep bir ağızdan AKP faşizmine karşı bir çığlığı başlattılar” dedi.

 

“TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI BİR ARADAYIZ”

Gezi’den bu yana baskı politikalarına, tek adam diktatörlüğüne milyonların önce sokakları sonra yaşam alanları olan parkları doldurduğunun altını çizen Bozkurt, “Kimseden emir almadan, hiçbir beklentisi olmadan, kendisi için değil bu ülkenin ruhunu, kadınların, emekçilerin, gençlerin geleceğini korumak adına kendini siper eden gençler ülke tarihine silinmeyecek bir miras bıraktılar” diye konuştu.

Baskı politikalarına karşı tek adam diktatörlüğüne karşı çok farklı toplumsal kesimlerin, akademisyenlerin, gazetecilerin, emekçilerin, aydınların, yoksulların ve gençliğin yan yana gelmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, “Barışın, kardeşliğin, laikliğin, kamusal yaşamın, özgür düşüncenin her türlü baskıdan uzak bir şekilde gelişebileceği eşitlikçi yarınlar için bir aradayız. Taksim Gezi Parkı ve meydanı başta olmak üzere, meydanlarımızı, sokaklarımızı, parklarımızı, yaşam alanlarımızı ve özgür kılmak için Mersin’de sokaktayız” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup alkış ve sloganlar eşliğinde dağıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA