Mersin’i afet bölgesi ilan edin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’i afet bölgesi ilan edin!


 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, geçtiğimiz hafta içinde bölgemizde yaşanan dolu afeti sonrasında zarar gören üreticilerin sorunlarını Meclis genel kurulunda gündeme getirdi.

Haber Merkezi

 

Genel kurulda yaptığı konuşmasında Tarsus başta olmak üzere Erdemli ve Silifke ilçelerinde etkili olan yoğun dolu yağışı sonrasında sadece üzüm üreticilerinin zararının yüzde 80 civarında olduğunu dile getiren Şimşek, dolu yağışından dolayı çiftçilerin büyük bir bölümünün mağdur olduğunu belirtti.

MHP'li Şimşek "Mersin, Tarsus, Erdemli ve Silifke bölgelerinde yoğun dolu yağışı yaşanmıştır. Bu doğal afetten dolayı Türkiye’deki sofralık üzümün üçte birini üreten Tarsus’ta üzüm bağları çok büyük zarar görmüştür" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından bu bölgenin acilen afet bölgesi olarak ilan edilmesini isteyen Milletvekili Baki Şimşek, "Üreticilerimizin tarım ve zirai kredi borçlarının ertelenmesini, Ramazan ayı öncesinde Sosyal Yardımlaşma'dan bölge çiftçisine nakdi yardım yapılmasını, Suma fabrikasının biran önce açılıp taban fiyatı açıklanmasını talep ediyoruz. Bölge çiftçisi zor durumdadır, başka bir yıllık ürünleri yoktur, sadece üzüm yetiştiriciliği ile uğraşmaktadırlar ve zarar yüzde 80 civarındadır. Ayrıca bu bölgedeki çiftçilerin çoğunun da Tarım Sigortası yoktur. Tarım Sigortası olmayan çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından yerinde tespit yapılarak çiftçilere yine yardımcı olmalarını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA