“Muammalı Çok Hummalı” açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Muammalı Çok Hummalı” açılış


 

2. Mersin Onur Haftası, Hadra Hamamı Sanat Merkezi’ndeki “Muammalı Çok Hummalı” sergisi ile açıldı.

Açılışta Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, Mersin Barosu, Mersin 7 Renk gönüllüsü Gönül Tekniker ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi Çıngı‘ya dayanışma ödülleri verildi.

Haber Merkezi

Bu sene ikinci kez düzenlenen Mersin Onur Haftası, Hadra Hamamı Sanat Evi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ve Dramaqueer Sanat Kolektifi’nin sergisi ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan Mersin 7 Renk’ten Gizem Derin “Geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz onur haftasının ikincisini aynı heyecanla düzenliyoruz. Ülkedeki durumlar herkesin malumu bu yüzden bu seneki Mersin Onur Haftası’nın teması ‘muamma’ oldu. Bizleri bu mücadelede yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz. Bütün zorluklara rağmen normalleştirilmeye çalışılan nefret ve ayrımcılığa karşı muammalarımızla buradayız” dedi.
Açılış konuşmasının ardından, transfobi, bifobi ve homofobi karşıtı mücadelede Mersin 7 Renk’i yalnız bırakmayan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu’ya, Mersin Barosuna, Yar. Doç. Ayşe Devrim Başterzi Çıngı’ya ve Mersin 7 renk gönüllüsü Gönül Tekniker’e onur ödülleri verildi.
Dramaqueer Sanat Kolektifi, Özge Göncü, Mehmet Fahracı, Sinem Pehlivan ve Cevahir Erdoğan’ın eserlerinin yer aldığı sergi hafta bitene kadar açık olacak.
İlk sergisini bu yıl 5.si düzenlenen Pembe Hayat KuirFest kapsamında gerçekleştiren Dramaqueer Sanat Kolektifi “Bu kez harareti geçmemiş bir hamamda, hamaratlı sanatçılar eşliğinde ‘Muammalı Çok Hummalı’ bir sergi ilebuluşuyoruz” diyerek ziyaretçilerini karşıladı. 6 farklı sanatçının eserlerinden oluşan sergi yoğun ilgi gördü.
Mersin 7 Renk Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Arıcan ise “Bu sadece LGBTİlerin onuru için verilen bir mücadele değil. Mevcut hükümet ve sistemin mağdur edip itibarsızlaştırmaya çalıştığı herkesin ortak mücadelesidir. Onuru gasp edilenler olarak bütün Mersin’i onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.
Mersin Onur Haftası etkinlikleri bütün hafta boyunca devam edecek ve son olarak 5 Haziran’da gerçekleştirilecek onur yürüyüşü ile tamamlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA