Liseli gençlerin bilime ilgisi artıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liseli gençlerin bilime ilgisi artıyor


 

Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK destekli 4006 Bilim Fuarı’nda projelerini sergiledi

Gıda sektöründen yenilenebilir enerjiye, yazılımdan elektrik elektroniğe kadar çok çeşitli alanda yıl boyunca hazırlanan 32 proje, ziyaretçilerden tam not aldı.

Haber Merkezi

Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Fuarı düzenlendi. Fuarın açılışına Mersin Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Badas, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, MTSO yetkilileri ile eğitmenler katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nural Geyik, fuarın bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi. Yıl boyunca danışman öğretmenlerle birlikte öğrencilerin hayallerini önce teoriye döktüklerini, ardından da pratiğe yansıtmaya çalıştıklarını kaydeden Geyik, “Bundan sonraki aşamada hedefimiz hayatımızı kolaylaştıracak ürünlerin ortaya çıkarılması” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi TÜBİTAK Şöleni yapıldığını hatırlatan Geyik, bu şölene Türkiye çapındaki üniversiteler, kurum ve kuruluşların katıldığını söyledi. “Bizim okulumuzdan da bir projemiz bu şölene katıldı” diyen Geyik, tüm Türkiye’de ilk 30 proje arasına seçildiklerini söyledi. Okul olarak AB projelerine özel ilgi gösterdiklerini ve diğer okullara da bu konuda yardımcı olduklarını ifade eden Geyik, ayrıca edebiyat ve spor alanında düzenlenen çeşitli etkinliklerde de dereceye girerek bilimin yanı sıra farklı alanlarda da başarılara imza attıklarını vurguladı. Konuşmanın ardından tören, danışman öğretmenlere plaket verilmesi ve fuar alanının ziyaret edilerek projeler hakkında bilgi alınması ile sona erdi.
9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin katıldığı fuarda 16 danışman öğretmen görev aldı. Öğrenciler projelerini geliştirerek bundan sonraki aşamada gelecek yıl TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasına katılmayı hedefliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA