Şampiyonların adresi Beşiktaş! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şampiyonların adresi Beşiktaş!


 

Şampiyonların adresi Beşiktaş Futbol Okulu, Mersin’de yeni tesislerine kavuştu.

Daha önce merkezde eğitim veren futbol okulu şimdi hem Mezitli’de hem de Toroslar bölgesinde eğitimlerini sürdürecek.

ALİ ŞANLI

Türkiye’nin en önemli altyapı organizasyonlarından biri olan Beşiktaş Futbol Okulu, büyümeye devam ediyor. Daha önce merkezde eğitim veren futbol okulu yeni tesislerine kavuşurken, artık hem Mezitli’de hem de Toroslar bölgesinde eğitimlerini sürdürüyor. 
Uzun yıllardır Mersin’de temsilciliği üstlenen Hüseyin Kılavuz, Mehmet Topyürek ile birlikte Mezitli’de hayata geçirdikleri tesislerde yaklaşık 120 futbolcu  adayına hizmet veriyor. 
Çeşitli yaş gruplarında hem spor yapmak hem de yeteneklerini sergilemek isteyen çocuklar uzman eğitimcilerin eşliğinde fizik ve mental açıdan hayata hazırlanıyor. 
Mehmet Ali Ayhan, İsmail Kövenç, Zeki Yılmaz, Kemal Demir ve Ahmet Kahraman gibi kent sporuna hizmet vermiş isimlerin yer aldığı ekip, yaz aylarında hafta içi diğer zamanlarda ise haftasonu gruplarda futbol eğitimi veriyor.

BEŞİKTAŞ’TAN TESİSLERE TAM NOT ALDILAR
Geçtiğimiz hafta sonu yeni tesislerin denetlenmesi ve yapılan çalışmaların hangi aşamada olduğu ile ilgili Beşiktaş Futbol Okulu Denetleme Birimi üyesi Oktay Aydaz, Mezitli ve Toroslar’da incelemelerde bulundu. Mezitli’deki tesislerde futbolcu adayları ve velilerle  biraraya gelen Aydaz, minik yıldızlara futbol okulu ile ilgili bilgiler verdi. Aydaz, “Okullarımızın öncelikli amacı sporun yaygınlaşmasını ve erken yaşlarda alışkanlık haline gelmesini sağlamak. Bu süreçte geçirdiğiniz eğitimler sizler için çok önemli olacak ve gelişiminize çok büyük katkı sunacak. Buradan belki de bir ya da bir kaçınız futbolcu olabilecek. Belki de hiç biriniz olmayacak. Ama hedefimiz bu değil ve sizin de bu olmamalı. Okullarımız sizin hem sağlıklı hem de disiplinli bir yaşam sürebilmenizi sağlamayı amaçlıyor” dedi

DİŞİ KARTAL NAZLI
Yaklaşık 120 kişiden oluşan Beşiktaş Futbol Okulu’nun bir de çiçeği var: Dişi Kartal Nazlı Kardelen. Nazlı, henüz 8 yaşında dünyalar güzeli bir kız çocuğu. İkiz erkek kardeşi ile birlikte futbol okuluna heveslenmiş ailesi de onu kırmamış. Şimdi hemcinsleri değil ama akranlarıyla birlikte top peşinde koşuyor aynı zamanda takımdaşlık eğitimi alıyor. 

KÜÇÜK YETENEĞE ANLAMLI ZİYARET
Beşiktaş Futbol Okullarından önemli yetenekler de çıkıyor. Beşiktaş’ın da gelişimini yakından izlediği 13 yaşındaki İlker Günata şu sıralar sahada top koşturmak yerine, geçirdiği ölümcül kazanın etkilerini yaşıyor. 
BJK Futbol Okulu Denetleme Birimi Üyesi  Oktay Aydaz, gelecek vadeden oyuncuyu evinde ziyaret edip, sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Bu ziyaretten büyük mutluluk duyan genç yetenek İlker Günata’ya Beşiktaş rozeti, dergisi ve flaması hediye edildi. 

TUNA’DAN SÜRPRİZ ZİYARET
Beşiktaş Futbol Okulu Denetleme Birim Üyesi Oktay Aydaz’ın bir sonraki durağı Toroslar bölgesinde bulunan futbol okuluna ait tesis oldu. Tesiste incelemelerde bulunan Aydaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile de biraraya geldi. Yoğun programına rağmen tesisleri ziyaret eden ve bilgi alan  Hamit Tuna, Aydaz ve beraberindekilerle koyu bir futbol sohbeti gerçekleştirdi. 
Sohbetin ardından Oktay Aydaz Beşiktaşlılığı ile bilinen Başkan Hamit Tuna’ya kulüp rozeti ve flama hediye etti. 
Öte yandan Aydaz spora böylesine önem veren bir belediye başkanının Mersin için büyük şans olduğunu ifade ederek, “Sıcaklığınız, samimiyetiniz  ve spora olan alakanız beni ve camiamızı sevindirdi. Bölgenizde yakın bir zamanda oluşturacağımız futbol okulunu  el birliği ile iyi bir noktaya taşıyacağız. Bu bölgeden önemli yeteneklerin ülke futboluna hizmet edeceğini düşünüyorum” dedi.
Yaklaşık 1 saat süren sohbetin minik bir de konuğu vardı.  8 yaşındaki minik yetenek Onurcan Yener Başkan Hamit Tuna ve Oktay Aydaz’ın ilgi odağı oldu. 

TERLEMEDEN FUTBOL OYNAYACAĞINIZ  MEKAN
MEZİTLİ-BERLİN HALI SAHA
Beşiktaş Futbol Okulunun Mezitli’de hayata geçirdiği tesisler, aynı zamanda futbol sevdalılarının da hizmetinde olacak.
30x50 ebadında iki halı sahadan oluşan tesisler in en göze çarpan özelliği ise yağmurlama sisteminin oluşu. Şu anda Mersin’de eşi benzeri bulunmayan bu sistem, özellik yaz aylarında futbol oynamak isteyen vatandaşlar için bulunmaz bir nimet. Artık sıcak ve nemden dolayı  futbol oynamaya korkan vatandaşlar bu tesiste terlemeden futbol oynayabilecek. 
İki halı sahanın zemini de renkli granürlü  bir yapıya sahip. Bol gollü geçen maçlarda yaşanan skor tartışmalarına ise skorboard sistemi son noktayı koyacak. 
Ayrıca futbol sevdalısı vatandaşların araçlarını park edebileceği geniş bir otopark, ailesi ve arkadaşlarının maç izlerken vakit geçireceği kafeterya da tesislerde yer almakta. 
Öte yandan tesislerde bulunan jenaratör sayesinde, yaşanan elektrik kesintileri de futbol zevkini yarıda bırakmayacak.
Bu müthiş tesis Mezitli çıkışındaki Kandak Restaurant’ın hemen yanıbaşında futbol severleri bekliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA