Vatandaş memnun ama sağlıkta şiddet artıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vatandaş memnun ama sağlıkta şiddet artıyor?


 

Sağlık Bakanlığı’nın sürekli artan hasta memnuniyetinden söz ettiğini ancak hasta ve hasta yakınlarının her gün Türkiye’nin dört bir yanında doktor, hemşire dövmeye devam ettiğine dikkat çeken sağlık emekçileri, görevi başında öldürülen Dr. Kamil Furtun’u anarak, şiddete çözüm istedi.

ATİLLA TULAY

Mersin’de sağlık çalışanları, 29 Mayıs 2015’te Samsun’da görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktor Kamil Furtun’u anarak, “Sağlıkta şiddete son” çağrısı yaptı. Mersin Tabip Odası öncülüğünde Mersin Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamaya; Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri ve CHP Mersin Milletvekili Dr. Aytuğ Atıcı da destek verdi.

HER GÜN 31 SAĞLIKÇI DAYAK YİYOR
Açılamayı okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan sözlerine; “Dr. Kamil Furtun'u, o güzel insanı, doktoru hatırlıyor musunuz?” diyerek başladı. 
Sağlıkta şiddetin can almaya devam ettiğini söyleyen Dr. Uğuhan, “Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik, resmi rakamlara göre her gün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine bu kentte, Kamil Furtun'un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015'de bir diğer meslektaşımız, Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi.
Olanları, bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Başta TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu raporu, Türk Tabipleri Birliği raporları olmak üzere konuyu irdeleyen, çözüm önerileri geliştiren onca rapora rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz. Son 14 Mart'ta sözü verilen sağlıkta şiddet uygulayanlara tutuklama cezası verilmesini sağlayacağı ifade edilen yasa bile çıkarılmamıştır” dedi. 
BAKANLIK HALK MEMNUN DİYOR!
Sağlık Bakanlığı’nın ise sürekli artan hasta memnuniyetinden söz ettiğini ancak her ne hikmetse memnun olan bu hasta ve hasta yakınlarının her gün Türkiye'nin dört bir yanında doktor, hemşire dövmeye devam ettiğini işaret eden Dr. Uğurhan, “Sağlıkta şiddetin altında yatan ana nedenler uzunca bir süredir tartışılmaktadır. Uygulanan sağlık politikaları, sağlık çalışanlarının değersizleştirilmesi ve hedef gösterilmesi şiddetin altında yatan önemli sebepler olarak tespit edilmektedir. Ancak Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesinde can yakıcı başka durumlar da var. Defalarca belgeleriyle gündeme getirdiğimiz hastane idaresinin, duruşma tutanaklarına geçmiş bir dizi ihmalleri söz konusudur. 
Açıkça söyleyelim bu utanç tablosunun peşini bırakmayacağız, yüzü kızarmayanlara bu gerçekleri hatırlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİNDEN UYARI
Milletvekili Atıcı da, sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Amacımız, sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan şiddeti gündeme getirmek ve çözüm önerileri bulmak istemeyen siyasetçileri biraz uyarmaktır. Şiddet kimden gelirse gelsin, her kime uygulanırsa uygulansın lanetliyoruz. Şiddetin dini, mezhebi olmaz. Şiddetin siyasi görüşü, sosyal görüşü olmaz. Şiddetin herhangi bir felsefi boyutu da olmaz. Bu nedenle hangi yöntemle olursa olsun şiddet uygulayanların tamamını lanetliyoruz. Hele ki kendilerine şifa vermek üzere gece gündüz çalışan doktorlara, hemşirelere, teknisyenlere, sağlık çalışanlarının tümüne uzanan bütün ellerin kırılmasını istiyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA