5 araçtan biri sigortalı değil! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

5 araçtan biri sigortalı değil!


 

Türkiye’de halen 5 araçtan birinin trafik sigortasının olmadığı kaydeden Hüseyin Dinler, bunun çok ciddi bir kayıp olduğunu belirterek, Van depremi sonrasında sigortalı konut sayısının ise ancak yüzde 8’e çıkabildiğini hatırlattı.

GÜLSEN KAYA

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi, ‘Sigorta Tanıtım ve Bilinçlendirme Haftası’ kutlamalarına başladı. 
Kutlamalar çerçevesinde bir basın toplantısı düzenleyen komite üyeleri, TOBB Sigorta Acenteleri İl Delegeleri ve Mersin Sigorta Acenteleri Derneği’nin destekleriyle hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikleri basın mensuplarıyla paylaştı.
Basın toplantısına; MTSO Meclis Üyeleri Ahmet Akbaş ve Hüseyin Dinler, 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Kerim Kara, Komite Başkan Yardımcısı Emel Bildik ve Komite Üyesi Dilek Divitçioğlu, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi İl Delegeleri Osman İnandıoğlu, Ahmet Şenol Keskin ve Memduh Can, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi İl Delegesi ve Mersin Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Fahrettin Abeş ile basın mensupları katıldı.

HAFTA BOYU ETKİNLİKLER YAPILACAK
Komite üyeleri adına konuşan MTSO 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Hüseyin Dinler, hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. İlk olarak protokol ziyaretleri gerçekleştireceklerini bildiren Dinler, programı şöyle sıraladı; “Radyo ve televizyonlarda yayınlara katılacak, ilkokul ve ana okullarda öğrencilere DASK Sigortası kumbaraları dağıtıp, sigorta acentesi firmalarımız arasında Bowling Turnuvası gerçekleştireceğiz. Son olarak 3 Haziran Cuma Günü, kent protokolü ile sigorta sektörünün değerli temsilcilerinin katılımıyla Sigorta Haftası Kokteyli ve sektörde 25 Yılını Aşan Sigorta Acenteleri Ödül Töreni’ni gerçekleştireceğiz.”

“BİZ, DAHA AZ RİSKLERİN OLDUĞU BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Düzenlenecek etkinliklerle; tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, sigorta hakkında bilinçlenmeleri ve tüketicilerin sektöre, sektörün de geleceğine güven duymasını sağlamayı hedeflediklerini aktaran Dinler, toplumda sigortacıyla sigortalı arasındaki güvenin çok önemli olduğunu vurguladı. Sigortacılık sektörünün, küresel ekonominin vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini söyleyen Dinler, “Sigorta sektörü, gelişmişlik düzeyinin önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilir. Yarattığı fonlarla ülke ekonomisine kaynak sağlayan sektörümüz, bir yandan istihdam ve yatırımlara destek verirken, diğer yandan bireylerin sağlığını ve varlığını güvence altına alır. Biz, refah içinde daha az risklerin olduğu bir dünya için çalışıyoruz. Geleceğin güvenli ve refah içinde kurulmasında ise sigorta bilincinin tabana yayılması önem taşıyor” dedi.

5 ARAÇTAN BİRİ SİGORTALI DEĞİL!
Türkiye’de halen 5 araçtan birinin trafik sigortasının olmadığı kaydeden Hüseyin Dinler, bunun çok ciddi bir kayıp olduğunu belirterek, Van depremi sonrasında sigortalı konut sayısının ancak yüzde 8’e çıkabildiğini hatırlattı. Aracı olan herkesin trafik sigortası yanında kasko da yaptırması gerektiğini belirten Dinler, “Aksi halde yıllarca bir araya getirdiğimiz ekonomik yapımız, atalarımızdan kalan ekonomik değerlerimiz basit bir hasarla kaybolup gidebilir. Birikimlerimizi güvence altına almalıyız. Aynı şekilde işverenler personeline İşveren Sorumluluk Sigortası yaptırmalı. Aksi halde gün gelir çok yüksek cezalara maruz kalabilirsiniz. Bu sigorta, işveren için bir telafidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA