Kent Meydanı olacaktı otel dikiliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kent Meydanı olacaktı otel dikiliyor!


 

Mersin’in Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi, GMK Bulvarı no: 366’da devasa parsel, belediye hizmet alanıyken tahsis süresinin sona ermesiyle otel yatırımı için yeni adres oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde yeşil alan talebi giderek arterken, yapı yoğunlaşması devam ediyor. Güvenevler Mahallesi, GMK Bulvarı no: 366’da devasa parsel, belediye hizmet alanıyken tahsis süresinin sona ermesiyle otel yatırımı için yeni adres oldu.

Pozcu Yapı Turizm Şirketi tarafından 339 milyon 900 bin 550 TL bedelle yapılması planlanan 86 oda kapasiteli otel ve işyeri/ofis projesi ile ilgili Mersin Valiliğine sunulan başvuru kapsamında ÇED süreci başlatıldı.

Emine Şemsa Pozcu ve Raşit Derya Pozcu adına kayıtlı 5 bin 56 metrekare alana sahip parsel üzerinde 86 odalı otel projesi yanı sıra ofisler/işyerleri bulunurken, toplam inşaat alanı 18 bin 176,5 metrekare olacak.

 

KENTİN EN DEĞERLİ ARAZİLERİNDEN BİRİ

Proje alanına batısında 10 metre mesafede apartmanlar, kuzeyinde 35 metre mesafede Form

Mersin AVM, kuzeydoğusunda 35 metre mesafede Özel Mersin Yenişehir Hastanesi, doğusunda 45 metre mesafede Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve güney bitişiğinde ise Gazi Mustafa Kemal Bulvarı bulunan kentin en değerli arazilerinden biri konumundaki parsel, Mersin – Adana Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planına göre proje alanı kentsel yerleşik alan içerisinde kalmakta.

Proje kapsamında inşaat aşamasında 50 kişi, işletme aşamasında 50 kişinin çalıştırılması planlanırken, inşaat aşamasında yılda 300 gün, 12 ay, ayda 25 gün, günde 8 saat çalışma yapılması, işletme aşamasında ise yılda 365 gün, 24 saat işletme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

 

KENT MEYDANI OLACAKTI!

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2020 yılında kent merkezinde uzun bir süredir atıl durumda bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan alan için harekete geçti.

Mersin’in köklü ailelerinden olan Pozcu ailesiyle, mülk sahibi oldukları şehrin en değerli alanlarından olan arazi konusunda anlaştığını, bu alanı kent meydanı yapacağı bildirmişti.

Özyiğit’in girişimleriyle, 5 bin 500 metrekarelik özel mülk kent meydanına dönüştürülecek. Yenişehir Belediyesi ile mülk sahibi arasında protokol imzalandı. Protokole göre alan, üzerinde herhangi bir proje yapılıncaya kadar vatandaşların kullanımına açıldı. Alandaki peyzaj ve diğer çalışmaların giderlerinin büyük bir bölümünü ise sponsorlar karşılandı.

 

POZCU AİLESİ ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ

Öte yandan kentin en değerli arazisinin sahibi olan ve buraya otel yapmayı tercih eden Pozcu ailesi üyeleri geçtiğimiz günlerde, 31 Mart seçimlerinde yeniden seçilen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA