Mersin’den tütünsüz bağım-sız kampus etkinliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den tütünsüz bağım-sız kampus etkinliği


 

Mersin Üniversitesi’nde Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından "Bağım-Sız Tütünsüz Kampüs" adlı konferans gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ), Ankara Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Eser başkanlığında "Bağım-sız Tütünsüz Kampüs başlıklı" bir konferans düzenlendi.

Ankara Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Eser, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı ve İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu üyesi ve Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caferi Tayyar Şaşmaz ile birlikte üniversite akademik ve idari personeli ve öğrencilerinin katıldığı konferans, Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu'nda yapıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Şaşmaz ,"Bağım-sız Tütünsüz Kampüs" ne demektir? Bu konuda bilgiler verdi. Prof. Dr. Şaşmaz, “Mersin Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu olarak konferansı düzenledik. Sigara bugün dünyada toplum sağlığına, insan salığına zarar veren en büyük problem. Ve meta kullanımı serbest. İsteyen istediği yerden alır. Ve kapalı mekânlar dışında, yasak olan yerler dışında, isteyen istediği an içebilir. Dünyada sigara kadar insan sağlığına ve toplum sağlığına zarar veren başka bir etken madde yoktur. Bugün sigaraya karşı mücadelenin dünyanın her yerinde yapılması gerekir. Sigara ile mücadele edilmesi, sadece sigara değil tütün ürünleri ile mücadele edilmesi, insanların hiç bu tütün ve ürünlerini kullanmaması gerekir. Kullananların da bırakması yönünde politikalar uygulanması gerekir. Biz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu olarak sigara konusunu bu yılki çalışmalarımızın gündemi haline getirdik. Ve bu konferansı da gündem nedeniyle plânladık. Amacımız Mersin Üniversitesi'ni 'Dumansız Kampüs' haline gelmesini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmasının ardından sunumuna başlayan Prof. Dr. Zeliha Eser, "Bağım-sız Tütünsüz Kampüs" proje kapsamında yapılan 'Tütünsüz Üniversite', 'Bağımsız Kampüs' ve 'Fikir Kampı' hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Eser, “Kampüste sigara bırakma polikliniğini açtık. Dünyada tekti. Şimdi Türkiye'deki üniversitelerde yaygınlaşmaya başladı.” şeklinde konuştu.

Konferans, Prof. Dr. Tayyar Şaşmaz tarafından Prof. Dr. Zeliha Eser’e ve Komisyon Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner tarafından Prof. Dr. Tayyar Şaşmaz’a teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA