Sıra gazetecilerde mi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sıra gazetecilerde mi?


 

Mersin merkezli 15 ilde gerçekleştirilen ’Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 50 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 24 Mayıs tarihinde Mersin merkezli 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik 87 şüphelinin yakalanması için 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Mersin, Adana, Ankara, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Şanlıurfa, Isparta, Antalya, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Karaman ve Osmaniye'de gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, aralarında Mersin eski Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü, eski İstihbarat Müdürleri Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya'nın da bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan ikisi Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 50 şüpheli adliyeye sevk edildi.

 

“GAZETİCELERDE VAR!

Adliyeye çıkarılmadan önce sabah saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, operasyonların hukuksuz olduğunu öne sürdü. Adli Tabipliğe getirilen şüphelilerden eski İstihbarat Müdürlerinden Ali İhsan Kaya, gazetecilere yönelerek, “Olmadı bir daha operasyon, olmadı bir daha, olmadı bir daha. Sırf birileri istiyor, birileri tutuklansın diye olmadı bir daha operasyon yapılıyor. Haksızlık yapanlar utansın. Bu hukuki operasyonlar değil, keyfi yapılan bir operasyon. Hiçbir alakamız da yok hiçbir ilgimiz de yok. Anlamsız kişilerin bir araya toplandığı, saçma sapan bir operasyon. Bunun içinde sizler de varsınız” dedi.

Yine eski İstihbarat Müdürlerinden Ali Çengelci ise doktor raporu sonrası polis otosuna götürülürken çevik kuvvet polislerinin koluna girmesine tepki göstererek, "3 kez aldınız hala devam ediyor bu. Bir tane meczubun yüzünden buradayım. Psikolojisi bozuk adam yüzünden. Bir tane soru sorun bir tane" diye bağırdı.

Zanlılar, hastanedeki işlemlerinin ardından Mersin Adliyesi'ne götürüldü.

 

KAYYUM ATANMIŞ!

Konuyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, başsavcılığın soruşturması kapsamında, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şube Müdürlüklerine verilen talimat doğrultusunda yürütülen çalışmalar neticesinde, 'FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütüne Finansman Sağlamak, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklamak, Nitelikli Dolandırıcılık, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek' suçları ile ilgili örgütün Mersin yapılanması içerisinde yer alarak toplantılar organize edip katıldıkları, örgüte finans sağladıkları tespit edilen, 87 örgüt mensubu şüphelinin yakalanması amacıyla Adana, Ankara, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Şanlıurfa, Isparta, Antalya, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Karaman, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK 161. Maddesi kapsamında yazılan talimatlar ve Mersin il merkezinde ve ilçelerinde 24 Mayıs 2016 tarihinde alınan mahkeme kararına istinaden eş zamanlı operasyon yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, CMK 133. Madde kapsamında FETÖ/PDY adına faaliyet gösteren Ufuk Özel Eğitim Öğretim Kantin Yemekçilik Servis İşletme Ticaret AŞ.’ye, Mernuş Özel Eğitim Öğretim Turizm İşletmeleri San. Tic. AŞ.’ye ve İtina Yemekçilik Kantincilik Servis Özel Yurt Hizmetleri Tic. San. AŞ.’ye 3 avukat ve 2 serbest mali müşavir olmak üzere 5 kişi kayyum olarak atandığı kaydedildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA