Savunma; Maraş köylüsünün yanında! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Savunma; Maraş köylüsünün yanında!


 

Barolar: “Köylerine kimlik göstermeden giremiyorlar! Hayvanları meralarında dolaşamıyor! Meralarına el konuluyor! Çevredeki tüm köylerin nüfusundan daha çok kişinin kalacağı kamp yapılıyor! Bilirkişi raporları lehlerine! Ama muktedirler ‘hayır’ diyor! Öyleyse biz yanlarındayız…”

Haber Merkezi

Kahramanmaraş’ta 20’ye yakın Alevi köyünün bulunduğu bölgede, köylülerin ortak mera alanı olarak kullandığı 360 dönümlük araziye 25 bin kişilik mülteci kampı yapılmasına karşı tepkiler sürüyor.

TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Haşim Mısır, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ve Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’nın yer aldığı heyet, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Terolar Köyü’nü ziyaret ederek, direnişe destek verdiler.

Köyün de içerisinde bulunduğu bölgede kurulmak istenen Suriyeli mülteci kampına karşı direnişi sürdürmekte kararlı olan ve hukuki mücadele başlatan köy halkına destek sözü veren avukatlar, “Köylerine kimlik göstermeden giremiyorlar! Hayvanları meralarında dolaşamıyor! Meralarına el konuluyor! Çevredeki tüm köylerin nüfusundan daha çok kişinin kalacağı kamp yapılıyor! Bilirkişi raporları lehlerine! Ama muktedirler ‘hayır’ diyor! Öyleyse biz yanlarındayız…” mesajı verdiler.

Ayrıca konuyla ilgili yürüyen davada bilirkişi heyetinin, kamp kurulmasının çevrenin ve köyün sosyal dokusuna aykırı olduğuna dair rapor verdiğini de anımsatan avukatlar, “Köyde yaşayan insanlar; adeta bir ‘toplanma kampı’nda yaşıyorlar. Boyunlarında kimlik kartları ile gezebiliyorlar. Kahramanmaraş Valiliği'nin aldığı keyfi kararlarla, insanların bir araya gelmesine bile engel olunmakta. Bu anlamda köylü, huzursuz, umutsuz ve mutsuz. Köyün girişinde ve çıkışında güvenlik önlemleri (!) kime karşı alınmıştır? Bölge Baro Başkanları olarak, hukuki mücadelelerinde ve direnişlerinde köyün ve köylünün yanında olacağız” dediler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA