Kadınların sesinden barış ve kardeşlik türküleri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınların sesinden barış ve kardeşlik türküleri


 

Mersin’de, dört kadınla başlayan, zaman içerisinde daha çok kadına ulaşan Ekmek ve Gül Kadın Korosu, barış ve kardeşlik türkülerini sahneye taşıdı.

Haber Merkezi

İşçi, esnaf, öğretmen, hemşire, ev kadını, emekli... Her birinin hayat gailesi farklı. Onları koroda buluşturan ise hem kendi hayatlarını hem de kadınlara reva görülen hayatı değiştirme isteği. 2 yıldır çalışmalar yapan, bu zamana kadar 4 konser vererek izleyicileriyle buluşan koro, bu defa “Barış ve Kardeşlik Türküleri” söylemek için Mersin Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Konser öncesi kendilerini dinlemeye gelen kadınlara, korolarının hikayelerini ve neden barış istediklerini anlatan bir mektup dağıtan kadınlara gençler de destek verdi.

 

“BARIŞA CESARETİMİZ VAR, DEMELİYİZ”

Evrensel Yazarı ve Hayatın Sesi Televizyonu’nda Ekmek ve Gül programının sunucusu Sevda Karaca da etkinlikte bir konuşma yaptı. 6 aydır ülkenin içine sürüklendiği savaş koşullarının kadınlara neler yaşattığını örneklerle anlatan Karaca, “Bu koşullar altında, bu kadar vahşetin, ölümün, gözyaşının, yıkımın yaşandığı bir ortamda barış ve kardeşlik türkülerinin neyi değiştirebileceğini soruyor olabilirsiniz kendinize... Bugün, barış için ses çıkaran, tek adam, tek parti yönetiminin kadınlara reva gördüğü topyekun savaşa karşı barış sesini yükseltenlere uygulanan ağır baskı koşullarında bu sesi yükseltmek ‘barışa cesaretimiz var, barışı bu topraklarda yeşertme gücümüz var’ demek anlamına geliyor. Eşitlik haklarımız için, herkesin eşit ve özgür yaşayacağı bir geleceği kurmak için bugün barış sesini yükseltmek çok önemli” dedi.

Kadınların dilinden yazılmış türküleri seslendiren Ekmek ve Gül Kadın Korosu’nun etkinliğine katılanlar türküleri hep bir ağızdan söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA