Avrupa’nın şampiyonları Mersin’de piste çıkacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Avrupa’nın şampiyonları Mersin’de piste çıkacak


 

KIYMET GÖKÇE

Geçen yıl da Mayıs ayında Mersin’de yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, bu yıl ve önümüzdeki yıl da Mersin’de gerçekleşecek. Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Nevit Yanıt Atletizm Pisti’nde yarın saat 17.00’de başlayacak ve iki gün sürecek yarışlara bu yıl 7 erkek takımı ile 8 kadın takımı katılacak. Yaklaşık 350 sporcunun şampiyon olmak için mücadele edeceği yarışlarda, Türkiye’yi erkeklerde ENKA Spor, kadınlarda ise Fenerbahçe temsil edecek. Geçen yıl her iki takım da Avrupa ikincisi olmuştu.

Organizasyon ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, organizasyonda bir olimpiyat şampiyonu, olimpiyatta kürsüye çıkmış iki sporcu ve 14 Avrupa şampiyonluğu, birincilik, ikincilik madalyası olan sporcunun yarışacağını vurguladı. “Bu yarışma sıradan bir yarış değil, Avrupa’daki atletizmin en büyük yarışması” diyen Çintimar, Avrupa’nın birçok ülkesinin bu organizasyonu, Türkiye’deki terör olaylarını gerekçe göstererek iptal ettirip alabilmek için büyük bir çaba sarf ettiklerine de dikkat çekti. Çintimar, “Organizasyonlarımızı yapmaya devam edeceğiz ve en güzel şekliyle ülkemizi temsil edeceğiz” dedi.

Öte yandan “Artık Mersin sadece bizim değil, Avrupa’nın bir spor şehridir” diyen Çintimar, Mersin’in Akdeniz Oyunları’nı düzenlediğine işaret ederek, “Coğrafyamızda Akdeniz Oyunlarını düzenleyen her şehir olimpiyata aday oluyor. Biz İstanbul ile olimpiyata adayız ama olimpiyat altyapısına yakın bir altyapıya sahip olan Mersin’in sadece Türkiye’nin değil, bulunduğumuz coğrafyanın bir spor şehri olduğunu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bugün başlayacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarışacak takımlar şöyle:

Erkekler: ENKA Spor, Playas de Castellon (İspanya), Makabi Tel Aviv (İsrail), Benfica (Portekiz), Cosma (Litvanya), Sparta (Danimarka), AK Radnicki (Sırbistan).

Kadınlar: Fenerbahçe, Valencia Terra i Mar (İspanya), Sporting (Portekiz), Kızılyıldız (Sırbistan), Sparta (Danimarka), AV Sprint (Hollanda), Cosma (Litvanya), Dukla Banska Bystrica (Slovakya).


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA