“Katılım olmuyor diye etkinlik yapmaya çekiniyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Katılım olmuyor diye etkinlik yapmaya çekiniyoruz!”


 

CHP Mersin İl Başkanlığı, kentin anayasası olan ve geleceğini doğrudan etkileyen ve Akuyu Nükleer Santral alanının işaretlenmesi için hükümetçe baskı yapılan “1/50 binlik Çevre Düzeni Planı” ile ilgili Yenişehir Kültür Merkezi’nde bir panel gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

500 kişilik toplantı salonunda sadece 50 kişi bulunmasına öfkelenen İl Başkanı Abdullah Özyiğit, panele katılım göstermeyen partililere, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine tepki gösterdi. “Toplantımızın çağrısını öncelikle belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, il ve ilçe yöneticilerimize yapmıştık ama duyarlılıkta maalesef bu kadar oluyormuş” diyen Özyiğit, partinin çağrısına gösterilen ilgisizliğin sıkıntının işareti olduğunu belirten Özdemir, “Öncelikle parti olarak bunu çözmemiz gerekiyor” dedi.

Toplantıya CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile meclis üyelerinin katılmaması özellikle tepki toplarken, İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Mersinliler olarak, bu ülkede olup biten her şeye sessiz kalıyoruz. Üzerimize düşeni yapmıyoruz, yapmadığımız için de hükümet bu kadar pervazsızca davranabiliyor. Bizim amacımız tüm partililerimizi, belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi, meclis üyelerimizi ve toplumu bilinçlendirmek. Önümüzdeki günlerde daha fazla etkinlikle toplumu bilinçlendirme faaliyetlerimiz olacak. Anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemiyle ilgili yine önümüzdeki günlerde bir panel yapmak istiyoruz ama tabana da katılım sağlamaları konusunda güvenmek istiyoruz. Yani bu paneli bugün olduğu gibi 50 kişiyle yapmak istemiyoruz. Yani Başkanlık sistemi Mersin’de sadece 50 kişiyi mi ilgilendirecek yoksa binlerce Mersinli mi? değerli arkadaşlar partimizin yapacağı etkinliklere yoğun katılım gösterip bilinçlenmeliyiz. Biz bilinçlenelim ki toplumu da bilinçlendirelim. Bu sitemim salonda bulunanlara değil ancak lütfen sizler de bu sitemimi partili arkadaşlarımıza iletin” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA