Vekiller ile Kocamaz kavgası büyüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vekiller ile Kocamaz kavgası büyüyor!


 

Kendisini eleştiren CHP’li vekillere en çok, “Kerameti kendinden menkul…” tanımlaması ile yüklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son olarak otogar konusundaki başarısızlığı nedeniyle kendisini istifaya davet eden Milletvekili Aytuğ Atıcı’ya, “polemik müptelası” deyip, makamına yak

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TBMM kürsüsünden kendisini istifaya davet eden CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’ya yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi.

“Polemik müptelası bir vekil” dediği Atıcı'nın, Mersin otogarı ile ilgili yaşanan sorunlardan dolayı TBMM'de yaptığı konuşmada kendisini istifaya çağırmasına tepki gösteren Kocamaz, “Kerameti kendinden menkul polemik müptelası bir milletvekili kalkmış bizi istifaya davet ediyor. Siz kim, bizi istifaya davet etmek kim?” ifadesini kullandı.

Kendisinin 15 yıllık bir bozuk düzenin, teslimiyetin, peşkeşin düzeltilmesi için yoğun bir gayret içinde olduğunu söyleyen Kocamaz, “Söz verdiğimiz gibi talana fırsat vermeyeceğiz. Geçmiş 15 yılda sizler bu kentin ahengini bozdunuz, bu kentteki yanlışlara göz yumdunuz, teslim oldunuz. Şu anda da o yanlışların devamını bizden istiyorsunuz. Ama biz farklıyız, biz ülkücüyüz. Mazimizde teslimiyet yoktur. Bizler de bu misyonun temsilcileri olarak teslim olmayacağız. Sizin yaptığınız yanlışlara düşmeyeceğiz” dedi.

 

KENDİNDEN BAŞKA HERKESİ SUÇLADI!

Otogar ihalesini kendisi yapan ve kentin dört bir yanını, ‘Belediyenin kasasına 20 milyon TL kazandırdık’ yazılı afişlere donatıp şov yapan Kocamaz, tüm bunları unutmuşçasına, “Otogar meselesi sizin ve HDP’li belediyeler ve meclis üyeleri sayesinde bu duruma geldi. Çadır otogarı sizler icat ettiniz, çadırları sizler kurdurdunuz, kanunsuzluğa sizler çanak tuttunuz. İhaledeki süreci siz de dahil herkes çok iyi biliyor. Ama bir kez olsun çözüme yönelik olarak hiçbir Allah’ın kulu ve kentin dinamikleri sorumluluk almadı. Sizler bu süreçten nasıl siyaset yapabilirizi planladınız.

İl başkanları ile toplantı yapmak istedik. O dönemki AKP İl Başkanı sorumluluktan kaçtı, toplantıya gelmedi. Sizin İl Başkanınız “Otogar satılsın kavga bitsin” dedi. Biz de onun teklifini gündeme getirdik. Hatta oradan gelecek gelirin sadece trafik sorununun çözümü için kavşak düzenlemesine harcanmasını da önerdik. AKP-CHP-HDP koalisyonu buna mecliste karşı çıktı. Bizim yasal yollar dışında başka bir tavır içine girmemiz yakışık alır mı?

Devletin kurumları, Ulaşım Bölge Müdürlüğü ve bu konu ile ilgili etkili, yetkili kim varsa sorumluluktan kaçtılar, görevlerini yapmadılar. Otobüsler hiçbir belge ve çıkış yazısı almadan Türkiye Cumhuriyeti karayollarında fink atacak, Emniyet, Trafik ve Karayolları ekipleri buna göz yumacak, TOFED Başkanı açıkça “bizi idare edecekler” diyecek, bunlardan hesap soramayacaksınız, sırf elinizdeki belediye gitti, halk sizi istemedi diye siyaseten bize yüklenecek. TBMM kürsüsünden hiç sıkılmadan bizi suçlayacaksınız.

Titriniz profesör ancak, sıradan bir kahve politikası yapıyorsunuz. Ey Aytuğ Atıcı beyefendi; önce aç kitabı oku. Otogar ile ilgili belediyenin görevi nedir? Öğren. Otogar dışında yetkinin kimde olduğunu öğren? TBMM kürsüsünü de boş yere işgal etme.

 

TEHDİT GİBİ ÇAĞRI!

Şunu bilesin ki; Burhanettin Kocamaz sizin yaptığınız gibi kanunsuzluğa pirim vermez. Mersin’in ve Mersin halkının hak ve menfaatlerini korur, kendisine teslim edilen emanete ihanet etmez. Çatlasanız da, patlasanız da bu kentte uyguladığınız yanlış politikalar değişecek. Mersin her yönden nefes alacak. Belediye ile ilgili geçmişten gelen yanlış uygulamalar son bulacak ve hepsinden önemlisi bu kervan yürüyecek.

Kentin birçok yerinde işgaller, kanunsuzluklar ortadan kaldırıldı, kanunsuzluklar önlendi ise, elbet bu durum da bir şekilde hal yoluna girecek. Ama bu otogar geçmişte olduğu gibi peşkeş çekilmeyecek. Bizim tek üzüntümüz herkes seyrederken vatandaşlarımızın mağduriyetidir.

Allah bir daha geçmişteki yanlışlara çanak tutacak bir yerel yönetimi tekrar Mersin’in başına musallat etmesin.

15 yılın yanlışlarını, kuralsızlığını, otorite boşluğunu Mersin halkı çok iyi biliyor.

Şunu unutmayınız ki. Tarafgirlik gözlüğünüzü çıkardığınızda, halkı dinlediğinizde siz de bazı gerçekleri göreceksiniz.

Halkın bize olan güveni, onun beklentilerini de artırıyor. Biz de gece-gündüz halkımızın beklentilerine cevap verebilmek için koşturuyoruz.

Size son çağrım; siyaset bağnazlığıyla bizimle uğraşmayın. Her kuşun eti yenmez! Bu kentte; kentin bütün bileşenleriyle birlikte olabilirsek “Ortak payda Mersin” anlayışına ulaşabiliriz.

Bu kent; bugüne kadar eksiklerini giderememiş, sıkıntılarını çözememişse sizler gibi, bu kente hiçbir katkısı olmayan, kenti kısır çekişmelere alet eden siyasetçilerin bunda payı yüksektir.

Şayet yüreğiniz yetiyorsa, 3 dönemdir bu kente hiçbir katkı sunamadığınızdan dolayı, siz bir erdem gösteriniz, siz istifa ediniz. İstifa ediniz ki; kente katkı sunacak insanlar o makamları doldursun.

Allah’a şükür Belediye Başkanlığında 22. yılımızı doldurduk. Sizin tabirinizle beceriksiz olsaydık, hizmet üretemeseydik, bu halk bizi çoktan alaşağı ederdi.

Demek ki halk bizde bir şeyler buldu ki sizin gibi 11 milletvekilliği arasından değil, İlçe ve İl’deki bir tek makama bizi 5. kez getirdi. Halk adını kullanıp, halkı aptal yerine koyanlara da yeter dedi.

Sizin bu bağnaz ve nezaketsiz tutumunuzdan dolayı, halkımızı meşgul ettirdiğimiz için sizden ve sizin gibi siyaseti sadece polemik vasıtası olarak kullananlardan değil ama, tüm Mersin halkından özür diliyor, beni bir daha cevap vermek zorunda bırakmayacağınızı ümit ediyor, sizi polemiklerden uzak, karşılıklı saygı ve sevgi anlayışı içerisinde siyaset adabına davet ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA