50 yeni itfaiye eri göreve hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

50 yeni itfaiye eri göreve hazır


 

Mersin İtfaiye Teşkilatına katılan 50 itfaiye erinin mesleğe hazırlık temel eğitimlerinin sonuna gelindi.

Haber Merkezi

 

2024 Yılı başlarında yapılan yazılı ve parkur sınavında gerekli yeterlilikleri göstererek Mersin İtfaiyesi'ne girmeye hak kazanan genç itfaiye erlerinin 4 ay süren mesleğe hazırlık temel eğitimleri tamamladı.

Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından ATA Eğitim Merkezi’nde alanında uzman eğitimcilerden mesleğin en ince ayrıntılarını teorik ve pratik uygulamalarıyla öğrenen genç itfaiyeciler son eğitimlerinde ateş ile yüz yüze geldi.

Kentsel Arama Kurtarma Alanı’nda gerçekleştirilen yangın eğitimi gerçeğini aratmadı. Yaklaşık 5 metre yüksekliğe ulaşan alevlere karşı mücadele veren itfaiyeciler, Eğitim amirleri Davut YEŞİLYURT ve Muharrem ÇAVDAR’dan yangın anında hızlı ve doğru organize olma, iletişim yöntemi, görev dağılımı ve doğru ekip oluşturmanın yanı sıra, alevlere karşı hedef küçülterek ilerleme teknikleri, Figrasyon kurularak iki ve üç koldan alevlere müdahale eğitimi aldı.

Son eğitimlerini de başarı ile tamamlayan genç itfaiyeciler, 3 Mayıs’ta düzenlenecek mezuniyet töreninin ardından önceden belirlenen müfrezelerde görevlerine başlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA