Gümrükte yaşanan aksaklıklar Mersin’de ele alındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gümrükte yaşanan aksaklıklar Mersin’de ele alındı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde ‘TOBB Sonradan Kontrol ve Menşe Kuralları Eğitimi’ düzenlendi. Eğitim için Mersin’e gelen Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şevket Dayıoğlu ve TOBB Dış Ticaret Müdürü Kubilay Şimşek, eğitim öncesi MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel, 18 No’lu Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Serhan Koylan ve Meclis Üyesi Cengizhan Küçükgerger’le bir araya geldi.

Gümrük sektörü ve uygulamalarda yaşanan aksaklıkların ele alındığı görüşmede Dayıoğlu bakanlığın yeni uygulamaları hakkında bilgiler paylaştı. Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi’nde (MEDOS) önemli güncellemeler yapıldığını kaydeden Dayıoğlu, block chain ile geliştirilen sistemin devreye girmesiyle kağıt kullanımının ortadan kalkıp sistem üzerinden daha hızlı ve sağlıklı şekilde ilerlemenin mümkün olabileceği bildirildi.

Ardından başlayan TOBB Sonradan Kontrol ve Menşe Kuralları Eğitimi’nde Gümrükler Genel Müdürlüğü uzmanları katılımcıları tercihli ve tercihsiz menşe kuralları hakkında bilgilendirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA