AKOB, Özlem Ece’yi Mersin ile buluşturuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB, Özlem Ece’yi Mersin ile buluşturuyor


 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) Kültür Sanat Seminer Dizisi -2’nin konuğu İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikası Çalışmaları Direktörü Özlem Ece oldu. Ece, “Kültür’ün Politikası Olur Mu?” başlıklı sunumu ile 26 Nisan 2024 günü saat:14:00’de AKİB Konferans Salonunda Mersinlilerle buluşacak.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi, Kültürhane ve D5 Sanat Ortamı’nın katkı ve paydaşlığıyla, AKİB’in (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) ev sahipliğinde AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi’nin ikincisini gerçekleştiriyor.

“Kültür Politikası” başlığıyla gerçekleştirilen ilk seminerin konuğu Prof. Dr. Füsun Üstel’di. Kültür politikası alanında geniş bir yelpazeyi kapsayan, saygın çalışmalarıyla tanınan Üstel’in geçtiğimiz Eylül’de gerçekleştirilen programı kentimizde büyük beğeni ve etki yaratmış, kentin paydaşlarının kültür sanat vizyonları üzerinde düşünme zemini oluşturmuştu.

AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi-2’nin konuğu, alanın saygın isimlerinden, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikası Çalışmaları Direktörü, Özlem Ece* olacak. 26 Nisan 2024 Cuma Saat: 14:00’de AKİB Salonu’nda (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) başlayacak etkinlikte “Kültürün Politikası Olur mu?” başlığıyla gerçekleşecek.

Sunumun içerik ve çerçevesi ise şu şekilde olacak: “Türkiye’de kültür-sanatın demokrasiye ve birlikte yaşamaya katkısıyla birlikte kültür politikalarının yapımında sivil katılıma duyulan ihtiyaç, son yıllarda daha belirgin hâle gelmiştir.

2000’lerin başında, Avrupa Birliği ile yürütülen müzakereler doğrultusunda sürdürülebilir ve demokratik yönetişim için katılımcı yaklaşımları teşvik eden kamu politikası reformları yapılmıştır. Ancak bugün kültür politikası yapım süreçleri önemli bir oranda merkezden yönetilmeye devam ediyor, sivil toplum-kamu diyaloğu hedeflerine de henüz tam olarak ulaşılabilmiş görünmüyor. Kültür alanında kapsayıcı bir politika yapma mekanizmasının etkin şekilde işlemesi için katılımcı yaklaşımların uygulanması, farklı aktörler arasında diyaloğun ve işbirliğinin artması önem taşımaktadır.

AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi-2’de gerçekleştirilecek konuşmada, izleyicileri sanatla buluşturmak üzere 51 yıldır kamu yararı için faaliyet gösteren bir kültür kurumu olan İKSV’nin kültür politikalarına etki etmek üzere yürüttüğü çalışmaların arka planı, dönüşüm yaratan örnek projeler üzerinden ele alınacaktır.”

On altı yıldan bu yana Mersin başta olmak üzere, kültür ve sanat yaşamına geliştirici, kapsayıcı, sürdürülebilir proje ve çalışmalarla katkı vermeyi hedefleyen AKOB, opera, bale ve müzik alanında çocukları ve gençleri potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri imkânlarla buluşturmaya devam ederken; yaşanılan toplumun kültür ürünleri ve sanatla buluşmasını sağlamaya da çalışmakta.

AKOB, bu gibi kapsayıcı projeler vasıtasıyla kültür sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum organizasyonlarının ve yerel yönetimlerin, kültürel çoğulculuk ilkesiyle, kendi vizyonları üzerine tekrar düşünmelerini sağlayacak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabileceği ortamların oluşturulmasının, kültür sanat çalışmalarının pekiştirilmesi için büyük fayda sağlayacağına inanmakta. Altı dizi olarak hedeflenen söz konusu proje akabinde; Mersinli katılımcı kurum, sivil toplum kuruluşları, sanat profesyonelleri, yerel yönetim, üniversite, iş dünyası temsilcilerinin ve sanat severlerin -tercihen- iki oturumlu bir atölye çalışması ile ortak anlayışların, çalışma alanlarının ve eylem planlarının ortaya çıkmasının sağlanması; Mersin’in mevcut kültür sanat çalışmalarına katkı sunması amacıyla bir sivil girişim projesinin doğması da hedeflenmekte.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA