Adana kazandı Mersin baktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adana kazandı Mersin baktı!


 

Bu yıl 12’incisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı hem Adanalı mutlu etti hem de esnafa kazandırdı! Narenciye Festivali’ni bu yıl yapamayan, sönük fuarlara paralar döken Mersin ise yine seyretmekle yetindi!...

Hediye Eroğlu

 

Adana’da bu sene Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne dahil edilen 12’nci ‘Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın heyecanı tüm kenti sardı. Karnavala bu sene yerli ve yabancı yüz binlerce kişi katılım sağladı. Global krizler nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf can suyu olan karnavalı hem kenti hem piyasaları sevindirdi.

Kentte yiyecek ve içecek satan esnafın Atatürk Parkı’nda, rengarenk el işi ürünlerinin yer aldığı stantların da Merkez Park’ta olduğu karnaval alanlarına vatandaşlar akın etti. Çok sayıda ziyaretçi, otelleri doldurdu.

Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, “Bu yıl karnavalımız, yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değere ulaşacak. Konuştuğumuz esnaf karnaval sayesinde hafta sonu elde ettikleri gelir ile birkaç aylık kiralarını ödediklerini söylüyor” diyerek başarıları ile övündü.

 

MERSİN KAN KAYBEDİYOR!

Narenciye Festivali’ni bu yıl yapamayan, sönük fuarlara paralar döken Mersin ise yine seyretmekle yetindi!... 321 kilometre ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olmasına karşın özellikle reklam, tanıtım, festival ve fuar gibi etkinlikleri düzenlemedeki başarısızlıklar kent kaynaklarının heba edilmesine neden olurken kent dinamiklerinin Adana’nın başarısını izlemekle yetinmesi eleştiri konusu oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (4)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA