Mersin 1 Mayıs’a hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin 1 Mayıs’a hazır


 

Mersin 1 Mayıs Tertip Komitesi, basın açıklaması yaparak hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde yapılacak mitingin ardından sanatçı İlkay Akkaya da bir konser bir konser verecek.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bu sene Mersin’de kutlamaların adresi Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önü oldu. Mersin 1 Mayıs Tertip Komitesi, hazırlıklarını tamamladığını açıklayarak emekçileri 1 Mayıs’a davet etti.

Tertip komitesi adına Emek ve Demokrasi Platformu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

 

BİRLİK, DAYANIŞMA VE MÜCADELE GÜNÜ

Platform Dönem Sözcüsü de olan Yol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin., yaptığı basın açıklamasında, 1 Mayıs’ın tüm dünyada işçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlandığını aktardı. Gültekin, “İşçiler yaklaşık yüz yıl önce, 8 saatlik çalışma uğruna canlarını veren emekçi kardeşlerini anarken, bugün hala pek çok ülkede, insan onuruna yakışmayan çalışma koşullarının var olmasına isyan ediyor, emekçilerin uğradığı haksızlıklara ve saldırılara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor.

Ülkesi, ulusu, ırkı, siyasal görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı, mesleği ne olursa olsun, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor. O gün alanlarda ekmek, barış ve özgürlük için bir araya geleceğiz.  Herkese insan onuruna yakışır iş talep etmek için bir araya geleceğiz.

 

“ADALETSİZLİKLERE, İŞSİZLİĞE, YOKSULLUĞA KARŞI ÇIKIYORUZ”

Emekçi kardeşlerim, ülkemizdeki güvencesiz çalışma biçimlerine, adaletsizliklere, işsizliğe, yoksulluğa karşı çıkıyoruz. Sağlık ve eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin gün geçtikçe budanmasına karşı çıkıyoruz.

Şimdiye kadar uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, köylüler, esnaf, yani iktisaden güçsüz geniş halk kesimleri bedel ödemek durumunda bırakılıyor.

 

“ARTIK BU GİDİŞE HEP BİRLİKTE ‘HAYIR’ DİYORUZ”

 

Artık bu gidişe hep birlikte ‘hayır’ diyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümlenmesini istiyoruz. Ekonomik krizin faturasının emekçilerin ve halkın sırtına yıkılmasını kabul etmiyoruz. Yetkililer, çalışma barışının bozulmasına neden olabilecek kıdem tazminatı konusunu artık gündeme getirmekten vazgeçmelidir. Kıdem tazminatı hakkımıza ve sosyal güvenlik haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.

Kadın haklarına yapılan saldırıların ve hukuksuzluğun son bulması için alanlarda haykıracağız.

 

“EMEK KARŞITI POLİTİKALARIN EKONOMİK REFAH VE TOPLUMSAL BARIŞ GETİRMEYECEĞİ BİLİNMELİDİR”

Alanlardan yankılanan bu sesimiz iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin hak ve özgürlük taleplerine kulak verilmelidir. Emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceği bilinmelidir.

İşçiler, kamu emekçileri, esnaf, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler, öğrenciler, güzel ülkemizin emek ve demokrasi sevdalıları…  Toplanma alanı eski Tevfik Sırrı Gür stadyumu önünde tüm katılımcılar toplanarak saat 15:30’da Cumhuriyet alanına yürüyüş başlayacaktır. Konuşmacıların ardından sanatçı İlkay Akkaya konseri ile saat 19:00’da bitecektir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA