Silifke’nin tarihi sergi ile anlatılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’nin tarihi sergi ile anlatılacak


 

Silifke Ticaret ve sanayi Odası (TSO), Silifke’de ilk kez geçmiş Silifke’ye belgelerle anlatan bir sergi açılışı yapacak.

Haber Merkezi

 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Silifke’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. 22 Pazartesi günü “Arşiv Belgeleri ile Silifke” konulu resim sergisi açıyor.

Sergi ile ilgili bir açıklama yapan TSO Başkanı Nurettin Kaynar, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Arşivleri Başkanlığının katkıları ile açılışını gerçekleştireceğimiz “Arşiv Belgeleri ile Silifke” konulu resim sergisi ile ilgili belge ve resimler, Devlet Arşivleri Başkanlığından temin edildi. Silifke'ye ait, Türkçeye çevirisi olan Osmanlıca alfabesi ile yazılan arşiv belgeleri Silifke Ticaret ve Sanayi Odamızda 22-26 Nisan 2024 tarihlerinde mesai saatleri içerisinde sergilenecektir.

Geçen yıl da KKTC'de gerçekleşen çalıştayımızda Kıbrıs tarihi ile ilgili sergi açmış, KKTC Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere katılımcılar tarafından bu sergimiz takdirle karşılanmıştı. Bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Arşivleri Başkanlığının katkıları ile Silifke ile ilgili sergimizi açacağız. İlgi ve beğeni ile takip edileceğini umuyorum.

Sergimizin açılışı 22 Nisan Pazartesi günü saat 14.30’da yapılacaktır. Silifke’nin tarihine ışık tutacak olan sergimize halkımızın katılımlarını bekleriz” diyerek, Silifke’de önemli bir sergiyi açacak olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA