Adana - Mersin 2 yıl aksayacak tren yolu için çözüm arıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adana - Mersin 2 yıl aksayacak tren yolu için çözüm arıyor


 

Mersin ve Adana, iki il arasında iki yıl boyunca aksayacak tren yolu ulaşımının getireceği sorunları en aza indirebilmek adına ortak çözüm arıyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti. Adana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aziz Kaya, iş insanları Zeki Köklü ve Murat Çani'nin de eşlik ettiği görüşmede Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattı çalışmaları sebebiyle Mersin-Adana tren seferlerinin 2 sene boyunca durdurulacak olmasının getireceği ulaşım sıkıntısının çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Günlük yaklaşık 10 bin kişinin bu hattı kullandığı hatırlatılan görüşmede ulaşımın aksamasının doğuracağı sıkıntılara dikkat çekildi. Mersin’den Adana’ya TOK, Özkoç, Koç ve As Koç olmak üzere 4 kooperatife bağlı 300 araç çalıştığı dile getirildi. Bu araçların Adana’da yalnızca otogarda durmalarına izin verildiği hatırlatarak bu durumun Mersin’de yaşayıp Adana’da çalışan kişilere iş yerlerine ulaşırken ilave bir ulaşım maliyeti çıkardığı, işe yetişmelerini zorlaştırdığı dile getirildi. Zaman ve maliyet sorununun çözümü için bu araçların Adana Tren İstasyonu ve Atilla Altıkat Köprüsü olmak üzere iki ayrı noktada yolcu bırakmasına izin verilmesinin talep edilmesi üzerine konuya olumlu bakan Başkan Karalar, ilgili talebin değerlendirileceğini söyledi.

Ziyarette Özdamar ve Sarı seçimlerde güven tazeleyen Karalar'a hayırlı olsun dileklerini de iletti.

Başkan Karalar’ın ardından MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar Adana temasları kapsamında Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ile birlikte Adana ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Göğer 'i de ziyaret etti. Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek ile iş insanı Zeki Köklü’nün de katıldığı görüşmede Mersin -Adana arası günlük ulaşımda yapılabilecek işbirlikleri ile bölgenin kalkınmasına yönelik oluşturulabilecek ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA