El emeği göz nuru eserlerini sergilediler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

El emeği göz nuru eserlerini sergilediler


 

Akdeniz Belediyesi Mahalle Evleri, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılını kursiyerler tarafından yapılan eserlerden oluşan “Dönem Sonu Toplu Sergisi” ile taçlandırdı. Merkez Müfide İlhan Kurs Merkezi ile 6 Mahalle Evinin kursiyerleri yağlıboya resim, heykel, takı, dikiş-nakış ve el örgüsü gibi eserlerini

Haber Merkezi

Kadın ve gençler başta olmak üzere her yaştan yurttaşın çeşitli konulardaki becerilerini arttırmak, yeteneklerini keşfetmek ve boş zamanlarını değerlendirmeyi hedefleyen Akdeniz Belediyesi, bu çerçevede açtığı Mahalle Evleri ile önemli bir ihtiyaca cevap oluyor. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kent merkezinde bulunan Müfide İlhan Kurs Merkezi ile 6 Mahalle Evinde açtığı beceri kursları ile yüzlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Çay, Çilek, Adanalıoğlu, Güneş, Karacailyas ve Gündoğdu Mahalle Evleri ile Müfide İlhan Kurs Merkezi öğrencileri, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ürettikleri eserleri, düzenlenen toplu sergi ile görücüye çıkardılar. Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binası meydanında gerçekleştirilen serginin açılışına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, Belediye Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldılar. 

 

“ÜRETEN KADIN EVE KAPATILMAK İSTENİYOR”

Toplam 2 gün süren serginin açılış gününde Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve beraberindeki heyet, tüm kurs merkezlerinin sergilediği eserleri tek tek dolaştı. İğne oyası, tel kırma, el nakışları, yağlı boya ve kara kalem resim ile plastik sanatlar kursiyerlerinin eserlerini inceleyen Eş Başkan Mutlu, resim sergisine ayrı bir ilgi gösterdi. Kendisi de emekli resim öğretmeni olan Eş Başkan Mutlu, sergiye konan resimlerin sahibi kursiyerlere resimle ilgili tavsiyelerde bulundu. Özellikle mahalle evlerinde yapılan çalışmaların Mersin kamuoyu tarafından da takdirle karşılandığını vurgulayan Eş Başkan Mutlu, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan kurslar ve çalışmalar, özellikle kadınlarımın ortaya çıkardığı resimden heykele, el ürünlerinden üç boyutlu eserlere kadar her türlü çalışma, tam da Mahalle Evlerinde yakalamak istediğimiz anlayışı yansıtıyor. Mahallede evinin ya da sokağının dışına taşamayan kadınların, mahalle evlerine gelip üretimde bulunması bizim açımızdan son derece önemli. Kadınlar buraya gelerek hem bir ürün ortaya çıkarıyor, hem de kendi özgüvenlerini kazanıyorlar. Zira bu toplumda üreten kadın daima eve kapatılmak istiyor. Bugün kadınlar belediyenin önünde ve kamusal alanda ortaya çıkardıkları ürünleri halka sunuyorlar. Biz de bu çalışmaları için kursiyerlerimizi kutluyoruz, emeklerinden dolayı öğretmenlerimizi ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA