ÇBK Mersin Final 4’te Avrupa dördüncüsü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK Mersin Final 4’te Avrupa dördüncüsü


 

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi dörtlü finallerinde temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, üçüncülük maçında USK Prag’a 95 - 67 mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

SUAT ÖZDAL

 

FİBA Euroleague Women 3 ve 4’üncülük karşılaşmasında temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, USK Prag (Çekya) arasında final karşılaşması öncesi Servet Tazegül Spor Salonunda oynandı. Karşılaşmayı bin 500 civarı basketbol sever izledi.

Çukurova, yarı final karşılaşmasında Fenerbahçe Alagöz Holding Karşısında 89/80, USK Prag ise Fransız temsilcisi Villeneuve D'ASC karşısında 84/78 kaybetti ve 3’üncücülük karşılaşmasında madalya için karşı karşıya geldi.

Çukurova Basketbol Mersin, karşılaşmaya Marbey, Copper, Kuanitra, Epoupa, Mavunga beşlisiyle başlarken USK Prag Ayayi, Magbegor, Conde, Varackova,Cazorla beşlisiyle maça başladı.

İlk periyodun 5 dakikasında skor 12/6 USK Prag'ın üstünlüğü ile geçildi. Çekya temsilcisi hücumda ÇBK'nın savunma hatalarını iyi değerlendirerek ilk periyodu 27/18 önde kapatan taraf oldu.

İkinci periyotta USK Prag üstünlüğü savunmada ve hücumda devam etti ve ilk yarıyı 52/36 üstün kapatan taraf oldu. USK Prag takımında Ayayi 15 sayıyla öne çıkan isim oldu.

İkinci yarıda daha istekli başlayan temsilcimiz savunma sertliğini ortaya koyarak rakibini 14 sayıda tutmayı başardı. Hücumda 20 sayı bulan ÇBK Mersin farkı 10 sayıya düşürdü ve dördüncü periyoda 56/66’lık skorla girdi. 3’üncü periyotta boyalı alanı iyi kullanan ÇBK, bençten gelen sayılarla rakibine baskı kurdu ve dördüncü periyoda moralli girmeyi başardı. Dördüncü peryotta USK Prag ikili oyunlardan bulduğu sayılar ile rakibine üstünlük kurdu dış atışlardan Ayayi takımını ayakta tuttu. 3’üncülük madalyasına son 4 dakika kala 62/84’lük skorla yaklaşan taraf oldu.

Takımın yıldız oyuncusu Marina Marbey'in düşük performansı takıma olumsuz yansırken Virag Kiss 19 sayısı ve Copper’dan gelen 18 sayıya Epoupa’nın 14 sayısı ÇBK’nın galibiyeti için yeterli olmadı. Ve USK Prag -  ÇBK Mersin karşısında sert savunmasıyla, hücumda boyalı alandan ikili oyunlardan bulduğu sayılarla karşılaşmayın 95/67 kazandı.

Madalyaları Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, TBF Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yöneticisi Hüseyin Beşok ile TBF Genel Sekreteri ve FIBA Avrupa Yöneticisi Serhan Antalyalı verdiler.

Bu sonuçla temsilcimiz ÇBK Mersin, FİNAL 4'ü dördüncü sırada tamamlayarak Avrupa serüvenini tamamlamış oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA