FETÖ/PDY operasyonu: 45 gözaltı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FETÖ/PDY operasyonu: 45 gözaltı


 

Mersin’de, dev paralel operasyonu!

Mersin merkezli 14 ilde gerçekleştirilen 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda, aralarından Mersin eski İstihbarat Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı, 42 kişinin de arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Mersin merkezli 14 ilde 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Nevşehir, Şanlıurfa, Elazığ, Kayseri, Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde düzenlenen operasyonlarda, aralarında Mersin eski İstihbarat Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 42 kişinin de arandığı belirtilirken, arananlar arasında benzer suçtan tutuksuz yargılanan Mersin eski istihbarat müdürlerinden Ali Çengelci'nin de bulunduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında ayrıca örgüte yakınlığı ile bilinen okul, dershane, şirket ve derneklerde de arama yapıldı. Şüphelilerin örgüt üyeliği, yöneticilik ve örgüte maddi finans sağlamakla suçlandıkları belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA