‘CHP’ye giden ekstra seçmenin verdiği oy emanet!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘CHP’ye giden ekstra seçmenin verdiği oy emanet!’


 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhnettin Kocamaz, bu seçimde CHP’ye oy veren seçmenin, CHP’de kalabilmesinin çok daha zor olacağını söyleyerek, “Zira CHP’ye giden ekstra seçmenin verdiği oy emanet! CHP’ye giden oyların orada kalabilmesi, bundan sonra izleyecekleri politikalara ve vatandaşa verecekleri güvene bağlı!” dedi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından, 1 Nisan’da Akşener seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini açıkladı. Akşener, 8 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamayla “Bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım” diyerek yeniden aday olmayacağını duyurdu. Kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlenirken, kimlerin adaylığını koyacağı da şekillendi.

Genel Başkanlık yarışı için şimdiye kadar adaylığını açıklayan isimler TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın oldu.

 

“ANKARA’DA SİYASİ HAVA TÜM PARTİLER İÇİN OLDUKÇA KARIŞIK!”

Süreç gergin bir şekilde devam ederken Genel İdare Kurulu Üyesi de olan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Ankara’da siyasi hava tüm partiler için oldukça karışık!” diyen Kocamaz, öncelikle seçim sonuçlarına değindi. Kocamaz, “İktidar partileri aldıkları seçim mağlubiyetinin nedenlerini araştırmakla meşgul! Oysa mağlubiyetin nedeni gayet açık! Siz uyguladığınız yanlış politikalarla enflasyonu azdırır, hayat pahalılığını yükseltir, vatandaşları, özellikle de emeklileri bu kadar baskılarsanız, emeklilerde sandıkta cevabı size bu şekilde keser!

 

MUHALEFET YETERİNCE İLGİ GÖRMEDİ

Muhalefet partileri (CHP ve YRP hariç) vatandaşa yeterince güven veremediği, yaşanan sıkıntılara yönelik yeterli çözümler üretemediği için vatandaştan çok fazla ilgi göremedi!

CHP ve YRP’ye gelince, bu iki partinin yükselişi tamamen öfkeye dayalı bir durum.

Vatandaş iktidar partilerine, özellikle sayın Erdoğan’a karşı duyduğu öfkeyi bu iki muhalefet partisi etrafında yoğunlaştırdı. Dolayısıyla, halkın büyük bir kesimi CHP’ye, AKP’den kopan dindar kesimde eski geleneklerinin temsilcisi olarak YRP’ye yöneldi.

 

“CHP’YE GİDEN EKSTRA SEÇMENİN VERDİĞİ OY EMANET!”

Şimdi CHP ve YRP bir öfke sonucu kendilerine yönelen seçmeni yanlarında tutmanın yollarını arayacak! Bu konuda YRP, CHP’ye göre daha şanslı.

Ancak bu seçimde CHP’ye oy veren seçmenin, CHP’de kalabilmesi çok daha zor! Zira CHP’ye giden ekstra seçmenin verdiği oy emanet!

CHP’ye giden oyların orada kalabilmesi, bundan sonra izleyecekleri politikalara ve vatandaşa verecekleri güvene bağlı!

 

“VATANDAŞ BİRLİKTE HAREKET EDİLMESİN İSTEDİ”

İYI Parti’nin durumu biraz daha farklı! Vatandaş iktidara ders vermek isterken, muhalefet partilerinin bir yumruk halinde iktidara karşı birlikte hareket etmesini istedi! Yani İYİ Parti’nin tek başına seçime girme politikasını ve izlediği politikayı benimsemedi! Dolayısıyla Bizler, İYİ Parti olarak vatandaş nezdinde bir güven kaybı yaşadık! Neticede daha önce İYİ Parti’ye oy veren seçmenin büyük bir kesimi AKP karşısındaki en güçlü gördüğü CHP’ye yöneldi!

 

KONGRE İÇİN CENTİLMENCE YARIŞ ÇAĞRISI

Şimdi İYİ Parti’lilere düşen görev, ilan edilen 27 Nisandaki Olağanüstü Kongreden alnının akıyla çıkmak. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener aday olmayacağını açıkladığına göre, aday olan arkadaşlarımızın demokrasi kuralları çerçevesinde, centilmence bir yarış yapmaları.

Hatta mümkünse bu işe en yakın aday etrafında birleşebilmeleri. Ben buradan, medeni cesaret göstererek aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyor, seçimli, olağanüstü kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA