FİN4L’de Villeneuve D’ASC sürprizi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİN4L’de Villeneuve D’ASC sürprizi


 

SUAT ÖZDAL

 

Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi Final 4’de ilk finalist belli oldu. Avrupa Kadınlar Ligi Şampiyonası Mersin’in ev sahipliğinde Servet Tazegül Spor Salonunda saat 16:00’da Fransız temsilci Villeneuve DASC ile Çekya Temsilcisi ZVVZ USK Prag karşılaşmasıyla start aldı.

Euroleague Women B gurubunu lider bitiren USK Prag çeyrek finalde A gurubunu 4. bitiren Familia Sciho takımını eleyerek yarı finalist olurken, Fransız Temsilci Villeneuve A gurubunu 2.sırada bitiren Miskolc takımını eleyerek yarı finalist olmuştu. Villeneuve bu sezon sürpriz yaparak Final4 de adını yazdırmayı başardı. B gurubunda her iki takım ev sahibi avantajı ile birer galibiyete imza atmışlardı.

Fransız temsilcisi Villeneuve  karşılaşmaya S.Zellouse, J Saloun, K.Burke, K,Smalls, K,Dıaby beşiyle maça başlarken. USK Prag V.Varackova, M,Cazorla, M,Conde, V,Ayayı, E,Magbegor beşiyle karşılaşmaya başladılar.

Fransız temsilcisi Dış atışlardan Zellouse ve Small'ın basketleriyle ilk 5 dakikayı 17/11 önde giren taraf olurken Mola sonrası Prag hücumda dış atışlardan V. Ayaya'nın sayılarıyla periyodu 27/26 önde kapatmayı başardı.

İkici periyotta rakibine üstünlük kuran USK Prag devreye 43/37 galip giren taraf oldu. USK Prag'da V.Ayayı 15 sayı, T.Vyoralova 8 sayı ile öne çıkan isim olurken Villeneuve DASC K.Dıaby 7 sayı S.Zellause 6 sayı ile takımına katkı sağladı.

üçüncü periyotta her iki takımın ortaya koyduğu basketbol yarı finale yakışır bir karşılaşma ortaya koyarken Villeneuve mücadeleyi bırakmayarak farkı kapatıp 3.periyodu 63/62 önde kapatan taraf oldu. Villeneuve agresif savunması ile Prag’ın boyalı alanı kullanmasına izin vermezken Prag hücumda dış atışlardan ve boyalı alandan sayı bulmakta zorlandığı dakikalarda Fransız ekip skoru dördüncü periyodun başlarında 69/62 getirdi.

Fransız ekibi Villeuneva D'ASC periyot sonuna kadar üstünlüğünü ortaya koyarak Favori USK Prag'ı 84/78 mağlup etmeyi başardı.

Villenneuve d'asc ta Kamilia Small 18 sayı, j.Salaun 15 Sayı, K.Diaby 14 sayı, S.Zellouse 11 sayı ile öne çıkan isimler oldu.

Fransız Temsilci tarihinde ilk kez finalde mücadele etme hakkı elde ederek yarı finalden gelecek rakibini bekleyecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA