Macide öğretmen için adalet çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Macide öğretmen için adalet çağrısı!


 

Soruşturma ve cezalandırma yöntemleriyle muhalefeti sindirmeye, korkutmaya ve mücadeleden vazgeçirmeye çalışanlara seslenen Tarsuslular; Facebook paylaşımları nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Macide öğretmen için adalet istedi.

Fatma Cantekin Doğan 

Tarsus’ta; Facebook paylaşımları nedeniyle 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Macide Boymul’a, üyesi ve yöneticisi olduğu Eğitim-Sen ile demokrasi güçlerinden destek geldi!.. 
Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ile Eğitim-Sen Tarsus Şubesi’nin ortak yaptığı eylem ve basın açıklaması ile Macide öğretmene sahip çıktı. Yarenlik Alanı’nda bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri ve platform bileşenleri, cezaya tepki göstererek, bu yanlıştan dönülmesi için çağrı yaptı. 

HUKUKSUZ BİR KARAR
Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, burada yaptığı basın açıklamasında, siyasi iktidarın emekçilere yönelik baskı, sindirme ve cezalandırma politikalarının son bulmasını istedi. “Ülkemizde emekten, demokrasiden, eşitlikten ve barıştan yana olanlar siyasi iktidarın bütün kurumlarının hedefi haline gelmektedir” diyen Yücel, son olarak; yaklaşık 19 yıl öğretmenlik mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren Macide Boymul için önce sosyal medya paylaşımları nedeniyle adli soruşturma başlatıldığını, sonra aynı nedenle başlatılan idari soruşturma nedeniyle de açığa alındığını söyledi. “Yapılan adli soruşturma sonucu arkadaşımız hukuksuz bir şekilde hapis cezasına çarptırılmıştır” diyen Yasemin Yücel, “Hukuksuz diyoruz çünkü arkadaşımıza verilen cezanın hukuki bir karar olduğunu düşünmüyoruz. Arkadaşımız, kendisi tarafından dolaşıma sokulmayan bir haber üzerine terör örgütü propagandası yapmakla suçlanmaktadır. Arkadaşımız Suriye’de IŞİD terör örgütüne karşı savaşırken hayatını kaybetmiş, üniversiteli bir gencin fotoğrafını paylaştığı için cezalandırılmıştır.

CAN GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA
Bu da yetmezmiş gibi arkadaşımız, ne olduğu belirsiz, kimin tarafından yönetildiği belli olmayan sosyal paylaşım siteleri tarafından hedef haline getirilmiştir. Arkadaşımızın can güvenliği tehdit altındadır.
Arkadaşımıza verilen bu ceza emekten, demokrasiden ve barıştan yana güçlerin aldığı ilk ceza değildir. Öyle görünmektedir ki son da olmayacaktır. Özellikle Kesk ve Eğitim sen üyeleri siyasi iktidarın hedefi haline gelmiştir.İdari ve adli soruşturmalar ve cezalandırmalar hızla sürmektedir.
İleri demokrasi iddiasındaki yeni Türkiye’nin siyasi iktidarı, düşünce ve ifade özgürlüğüne asla tahammül göstermeyerek, cezalandırma yöntemini seçmektedir. Toplumu kutuplaştırarak yönetme anlayışı karşısında emek, demokrasi ve barış güçleri olarak bu kutuplaşmaya karşı birlikte mücadeleyi örmek zorundayız. Soruşturmalara ve cezalandırmalara karşı tecrit ve teşhir politikalarına karşı durmalıyız” dedi.

HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR!
Ayrıca bugün Macide Boymul’un yaşadığı durumun herkesin başına gelebileceğini de dile getiren Başkan Yücel, “Gerek sosyal paylaşım siteleri üzerinden gerekse de demokratik tepkilerini ifade eden herkesin benzer yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını görmek gerekir. Macide arkadaşımıza sahip çıkmak ülkemizin demokrasi ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır. Bu nedenle tüm emek ve demokrasi güçlerini dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.
Arkadaşımıza verilen ceza nedeniyle hukuki süreç sona ermemiştir. İtirazlarımızı üst mahkemeye sunduk. Bizler arkadaşımızın suçsuz olduğunu biliyoruz. Adaletin er ya da geç yerini bulacağını da biliyoruz. Bu nedenle yürütülen idari soruşturmanın da arkadaşımızın daha da mağdur olmasına neden olmayacak şekilde sonuçlandırılmasını talep ediyoruz.
Bu ve benzeri soruşturma ve cezalandırma yöntemleriyle bizleri sindirmeye, korkutmaya ve mücadeleden vazgeçirmeye çalışan güçler büyük bir yanılgı içindeler. Bizler bu ülkenin gerçek sahibi emekçiler olarak baskı, sindirme ve faşizan politikalarınıza karşı özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Macide arkadaşımız üzerinden bizlere gözdağı vermek isteyenler ne Macide arkadaşımızı ne de bizleri susturamayacaktır” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA