Akkuyu NGS’nin 1’inci güç ünitesinde başlatma işlemlerine başlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu NGS’nin 1’inci güç ünitesinde başlatma işlemlerine başlandı


 

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev: “Akkuyu NGS’nin önümüzdeki yıl Türkiye enerji sistemine dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz.”

Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1'inci güç ünitesinde inşaatın son aşaması olan başlatma ve ayarlama çalışmaları başladı.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev: “Akkuyu NGS’nin önümüzdeki yıl Türkiye enerji sistemine dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz.” Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, açıklamada görüşlerine yer verilen Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, 1'inci ünitede çalışmaların gidişatına ilişkin şöyle konuştu: “Nükleer ada alanında işler takvime uygun ilerliyor. Bu yıl bütün sistemleri kontrol edeceğiz, bunlar arasında ilk çevrim sistemleri de yer alıyor. Hidrolik testleri gerçekleştireceğiz ve yakıt simülatörlerini reaktöre yükleyeceğiz. Akkuyu NGS 1'inci ünitesinin önümüzdeki yıl Türkiye enerji sistemine dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA