12 yaşında dünya birincisi oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

12 yaşında dünya birincisi oldu!


 

Aylin Çelik, İtalya’da 13. Enrico Mercatali birincisi

12 yaşındaki klasik gitarist Aylin Çelik, İtalya'da düzenlenen 13. ''Enrico Mercatali'' Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'nda birinciliği elde ederek, bu dalda Türk gitaristlerin elde ettiği başarılara bir yenisini ekledi.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda ilköğretim 7. sınıf öğrencisi olarak, Yard. Doç. Mehmet Özkanoğlu ile çalışmalarını sürdüren Aylin Çelik, geçtiğimiz yıl Ankara'da 9. Türkiye Gitar Buluşması'nda prelüd formunun baroktan günümüze geçirdiği değişimi ortaya koyan konseriyle dikkati çekmişti.
Çelik son olarak, İtalya'da düzenlenen 13. “Enrico Mercatali” Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'nda birinci oldu. 12-13 yaş kategorisinde çeşitli ülkelerden katılan 28 gitarcı arasından birinci olan Aylin Çelik, bu dalda Türk gitaristlerin elde ettiği başarılara bir yenisini ekledi.

AYLİN ÇELİK KİMDİR?
2003 İstanbul doğumlu Aylin Çelik, gitara 6 yaşında pop müzik çalarak başlaDI. 7-8 yaşlarını Rusya’nın Abakan şehrinde geçiren Çelik, burada Oksana German ile klasik gitar çalışmaya başladı. Bu dönemde Rusya'nın Minusinsk ve Abakan şehrinde düzenlenen gitar yarışmalarındaüçüncülük ödülleri aldı. 9 yaşında ailesiyle Tokat’a taşınan Çelik, burada GOP Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gitar dersleri veren Olcay Daşer ile çalışmalarına devam etti. Halen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 7. sınıf tam zamanlı öğrencisi olarak gitar çalışmalarına Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkanoğlu ile devam ediyor.
Aylin Çelik, 2015 Nisan ayında Bursa’da düzenlenen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması kapsamında Ricardo Moyano ile sahneye çıktı. 1-4 Temmuz 2015 tarihleri arasında Bilkent 9. Türkiye Klasik Gitar Buluşması çerçevesinde ‘Proje Kendim’ yarışmasını kazanarak konser verme hakkını elde etti ve etkinlikte konsertist olarak yer aldı. 2015 Aralık ayında Romanya’da düzenlenen 20. Uluslararası Eduard Pamfil yarışmasında B kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı. 23 Nisan 2016 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile solist olarak çaldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA